IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO- Ekskluzivni snimci hapšenja: Munjevita, profesionalna akciju FUP- a… (foto, video)

Ekskluzivne snimke hapšenja koji do sada nisu nigdje objavljeni…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 26, 06. 2024… 18: 52… SARAJEVO- Ekskluzivni snimci hapšenja: Munjevita, profesionalna akciju u FUP- a… (foto, video)

Jutros su policijski službenici Federalne uprave policije nakon višemjesečne istrage pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, realizovali operativno-taktičku akciju kodnog naziva „Omerta“.

Hayat objavljuje ekskluzivne snimke hapšenja koji do sada nisu nigdje objavljeni. Detaljniji izvještaj sa puno više video snimaka ove policijske akcije, gledajte ove nedjelje od 22 sata u ‘Slučajevima X’, prvom kriminalističkom magazinu u BiH.

Vrlo profesioonalno i efikasno na području Kantona Sarajevo izveli su akciju u kojoj je uhapšeno sedam osoba zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.


Pretresi su na osnovu Naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu, izvršeni na deset lokacija. Tom prilikom je slobode lišeno sedam lica inicijala M.H. (1992), D.H. (1998), S.H. (1989), E.D. (2002), M.M. (2003), R.G. (1975) i M.K (1983) zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje navedenog krivičnog djela, prilikom pretresa pronađena je određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, telefoni, sim kartice, te novac, putnička motorna vozila koja su korištena prilikom izvršenja krivičnog djela, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa navedenim krivičnim djelom.

Čitaj još:   MILICA Kovačević: Oni koji se žale na strana miješanja, dopustili da Beograd utiče ko će probati da bude predsjednik CRNE GORE... (foto)

Navedena lica se sumnjiče da su djelujući kao organizovana kriminalna grupa na području Kantona Sarajevo, duži vremenski period, nabavljala opojnu drogu na ilegalnom tržištu, te je dalje distribuirala s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

Navedena lica će biti kriminalistički obrađena u prostorijama Federalne uprave policije, te predata u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.


Policijski službenici Federalne uprave policije nastavljaju provoditi daljnje aktivnosti na navedenom predmetu. (A.S / V. Č.)

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENJA U SARAJEVU: POGLEDAJTE MUNJEVITU, PROFESIONALNU AKCIJU FUP-A

izvor Hayat.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more