IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRAD- Nastavlja se proces protiv Miroslava Aleksića: Glumica Iva Ilinčić, svjedoči na sudu protiv Mike Aleksića, “Plakala sam… ” (foto, video)

Miroslav Mika Aleksić trebao bi danas da dođe na suđenje u Viši sud u Beogradu, nakon što je nekoliko prethodnih pretresa odloženo zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja. On je optužen za seksualna zlostavljanja sedam polaznica svog dramskog studija, koji je u međuvremenu zatvoren….

BEOGRAD: Regija, Crna Hronikja, vijesti, srijeda, 26, 06. 2024… 11: 52… BEOGRAD- Nastavlja se proces protiv Miroslava Aleksića: Glumica Iva Ilinčić, svjedoči na sudu protiv Mike Aleksića, “Plakala sam… ” (foto, video)

Srbijanska glumica Iva Ilinčić pojavila se pred Višim sudom u Beogradu gdje je svjedočila u postupku protiv Miroslava Mike Aleksića, koji je optužen za višestruko spolno uznemiravanje i spolno uznemiravanje učenica svoje škole.

Ilinčić je svjedočila kao posljednja žrtva u ovom postupku, a na sudu se pojavila u pratnji roditelja.

Podršku su pružile brojne kolege, među kojima Aleksandar Radojičić, Vanja Nenadić, Svetozar Cvetković, Mirjana Karanović, Branka Katić i druge javne ličnosti.

Na sudu se pojavio i optuženi Aleksić sa svojim advokatom, suprugom i bivšim nogometašem Dušanom Savićem. Ispred Palate pravde, kao i do sada, bili su aktivisti s transparentom “Vjerujemo u Milenu Radulović”.

“Znala sam da je Mikina škola najbolja škola glume u Beogradu, a to su znali i moji roditelji, a onda sam išla na Mikinu audiciju iz škole Nenada Nenadovića. “Mika nam je spominjao da je imao utjecaja na Fakultet dramskih umjetnosti, ali nam nikad nije jamčio upis tamo, samo je spomenuo da je niz uspješnih glumaca s njegove škole upisalo FDU”, rekla je Iva odgovarajući na pitanja branioca, Zorana Jakovljevića.


Iva Ilinčić je navela da je Aleksić imao veliki autoritet nad svim studentima i objasnio da ih je kažnjavao.

“Ako si rekao nešto glupo ili nešto što mu se nije svidjelo, mi smo bili kažnjavani i ta kazna se zvala “marš za pranje”.

Čitaj još:   SA BOSFORA JE TOPI SALO, K'O OD ŠALE: Magično, JEDAN SASTOJAK, dodaje se u vodi, flaša dnevno MRŠA SE ZA ČAS! (foto)

Tako sam više puta bila kažnjavana i te su me kazne pogodile jer sam se bojala Mike i nisam ga htjela razočarati, sve sam to osobno doživjela”, rekla je glumica koja je nakon ovog odgovora briznula u plač u sudnici.

Kako je naveo u svjedočenju, prvi događaj vezan uz nju, a za koji je Aleksić optužena, dogodio se u februaru 2014. godine.

“Neposredno prije tog događaja rekla sam mu da želim upisati FDU i u tom periodu dogodio se prvi događaj. Primijetio sam da se čudno ponaša. Kad me prvi put dotaknuo, kod njega sam primijetila seksualno uzbuđenje, dahtao je, a to mi je diranje prikazao kao sistematski pregled”, rekla je Ilinčić, a zatim se vratila na još jedan događaj koji se dogodio u maju 2015. godine.

“Pričala sam Maši Đorđević za taj događaj, jer nam se objema dogodilo, nismo znale što nam se zapravo dogodilo, šta to znači i kako da se ponašamo”, dodala je.


Na pitanje branioca, glumica je rekla da je primijetila da se tako nešto dogodilo Mileni Radulović, jer su tada bile u drugoj grupi.

“Vidjela sam da se s njom nešto čudno događa, ali vidjela sam da ne želi o tome razgovarati i tada nismo bili dovoljno bliski. Kasnije smo se zbližile na fakultetu i tada mi je ispričala šta joj se dogodilo – objasnila je.

Aleksić se brani sa slobode nakon što mu je 10. marta 2023. ukinut kućni pritvor u kojem je bio od 10. septembra 2021. godine.

Reditelj i glumac optužen je za četiri kaznena djela silovanja, od kojih su dva u produženom trajanju i pet kaznenih djela spolnog uznemiravanja, od kojih su dva kvalificirana iu produženom trajanju.

Glumica Milena Radulović prva ga je prijavila za seksualno zlostavljanje, a ubrzo su se optužbama protiv njega pridružile Iva Ilinčić i druge djevojke.

Uhapšen je 16. januara 2021. i zadržan u pritvoru do 10. septembra, koji mu je potom zamijenjen kućnim pritvorom uz elektronički nadzor, nakon čega mu je 10. marta 2023. ukinut kućni pritvor.

Čitaj još:   VOLODIMIR Zelenski potpisao zvanični zahtjev Ukrajine za pridruživanje Evropskoj uniji... (foto, video)

Nastavak Dešavanja u regionu i u školi “Stvar srca” u Beogradu Profesora glume Miroslava MIKE Aleksića za naš i vaš regionalni portal iBalkan.net prati ADNA Bojadžić…

BONUS VIDEO: O pripremama za predstavu “U raljama života”, ali i o slučaju Aleksić | Iva Ilinčić

(Vijesti.ba)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more