IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LJUBOMIR Filipović: Budva u Kolapsu… (foto)

Dok se političari još dogovaraju oko vlasti, grad trpi kao nikada do sada. Ako gledate RTV Budvu sve je idealno. Nikad sramotnije i nikad cenzurisanije izvještavanje jednog navodno javnoga servisa.

PODGORICA- BUDVA: Crna Gora, Kolumne, vijesti, utorak, 21, 06. 2024… 12; 52… LJUBOMIR Filipović: Budva u Kolapsu… (foto)

Dobro jutro! Svako ko ovih dana svrati do Budve, može da svjedoči potpunom kolapsu grada u sred turističke sezone. Grada koji generiše pola turističkog prometa, koji direktno čini četvrtinu nacionalnog BDP- a.

Ne zaboravite da se priključite našoj Viber zajednici u kojoj dijelimo informacije u realnom vremenu i direktno odgovaramo na vaša pitanja. Potražite nas na ovoj aplikaciji.

Budva u kolapsu

Dok se političari još dogovaraju oko vlasti, grad trpi kao nikada do sada. Ako gledate RTV Budvu sve je idealno. Nikad sramotnije i nikad cenzurisanije izvještavanje jednog navodno javnoga servisa.

Glavna raskrsnica prema Kotoru više nije ulaz u grad. Morate otići do sljedećih semafora, pa onda još jednih da biste pored Tre Canne prošli i vratili se šetalištem do starog grada.

Ulice su prljave, kamioni za smeće izlaze da čiste kontenjere tek oko 9- 10 ujutru, grad nikad prljaviji i nikad neorganizovaniji nije bio. Ali je zato važno da turiste iz svih krajeva svijeta na ulazu dočekuje ogroman baner u bojama srpske zastava na kojoj se poziva na protest protiv rezolucije UN-a u Srebrenici.

Vratili smo se u devedesete ne samo po tome nego i po klijenteli. Glavni turisti su nam grupe đaka, studenata, sportskih i raničkih kolektiva iz Srbije i drugih država regiona.

Postavili su i luna park ovaj put bliže starom gradu pored nekadašnje Lučke kapetanije. Terasa hotela Budve, na kojoj je bilo milina u tišini popiti kafu sada se nalazi na glavnoj saobraćajnici zbog preusmjeravanja saobraćaja.

Čitaj još:   LJUBOMIR Filipović: Da li je Bošnjačka "Airbag" za Ulazak DF- a? (foto)

Parking ispred staroga grada pun, krcat, izgleda da su dali propusnice za ulazak svakom partijskom aktivisti odavde do Pljevalja. Sat vremena parkinga ide i do 2,5 eura.

Plaže su prenatrpane mobilijarom. Građevinske mašine i kamioni-mješalice rade i dalje i to na prvoj liniji mora.

Saobraćaj je svakoga jutra u kolapsu. Kolone na ulazu u Budvu kreću od Markovića i od Jaza. Sada su uvedena još dva semafora u Bečićima. Jedan na ulasku u hotelski dio naselja i drugi kod kružnog toka na Zavali.

Slično je i na glavnoj saobraćajnici koja povezuje Budvu sa najbližim aerodromom u Tivtu. Nepregledne kolone zbog radova na širenju magistrale. Prije neki dan je bio udes neđe u Lastvi. Kolona u Budvi je počinjala kod škole u Radanovićima, a blokiran je bio i seoski put u Gornjem Grblju.

A tu je da zabiberi i Ura koja preko svoga advokata sa Cetinja organizuje blokade puta na Cetinju, bodreći nekadašnje radnike Košute. Sa druge strane i dio Grbljana protestuje protiv radova na širenju magistrale koja prolazi kroz Grbalj.

Oni koji ovog ljeta dolaze u Budvu i u Crnu Goru, zasigurno neće više dolaziti. Raspali tivatski aerodrom sa rupama u plafonu i flekama od vlage. Bez ikakvog reda i načina se čeka za čekiranje a onda i na ulazak u avion. Bukvalno nikakvog reda i načina. A zaposlenih koliko hoćeš i na aerodromu i nazad u Budvi.

Ljudi stoje po hodnicima jer nemaju đe da sjednu u kancelariji. Vodu niko ne očitava, a radnika koliko hoćeš. Samo se sipa. Ima država para. Pišu prije neki dan Dušan Pajović i Andrej Nikolaidis kako treba uvesti universal basic income za sve u Crnoj Gori. Evo ga u Budvi svi žive.

Čitaj još:   IZBOR VLADE CRNE GORE ONLAJN: Nova većina i aktuelni režim lako postigli konsenzus... (foto)

Samo umjesto u socijalnu službu prijavite se u partiju i dobijete posao na kome ne radite ništa. Za vas rade privatnici koji plaćaju poreze od kojih se vama plaća plata i radnici u privatnom sektoru, kojima je plata manja od vaše u javnom sektoru.

Budva živi socijalnu pravdu.

Toliko za danas. Ugodan ostatak dana želimo.

S poštovanjem,

Ljubomir Filipović, analitičar i kolumnista CdM-a

(Mišljenja i stavovi kolumnista nisu nužno stavovi redakcije CdM- a)

izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more