IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IZNENAĐENJE I U JULU: Vrijeme danas, pljuskovi i grmljavina uz moguću pojavu grada… (foto)

Pljuskovi i grmljavina uz moguću pojavu grada… Biometeorološka prognoza je relativno povoljna…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 24, 06. 2024… 07: 52… IZNENAĐENJE I U JULU: Vrijeme danas- pljuskovi i grmljavina uz moguću pojavu grada… (foto)

Do kraja sedmice u Bosni i Hercegovini očekuje se nestabilno vrijeme uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Lokalno je moguća pojava grada.

Od petka više stabilnijeg vremena, duži sunčani periodi i natprosječno visoke vrijednosti temperatura zraka. Ipak, atmosfera neće biti potpuno stabilna, sredinom naredne sedmice, postoji izgledi za slabije i povremene pljuskovite padavine, posebno u centralnim, sjevernim, sjeveroistočnim i istočnim predjelima zemlje.

Od 04. do 10. jula u Bosni je izgledno stabilnije vrijeme uz duže sunčane periode i visoke temperature zraka. Na jugu zemlje od 27. juna do kraja prognoznog perioda, očekuje se stabilno, sunčano i toplo vrijeme.

Do 02. juli, u Bosni minimalne jutarnje temperature kretaće se od 13 do 18, u Hercegovini od 16 do 21 °C, danju u Bosni i Hercegovini od 29 do 34 °C.

Blago osvježenje očekuje se od 03. jula sa minimalnim temperaturama od 10 do 15 u Bosni, u Hercegovini od 11 do 16 °C i maksimalnim širom zemlje od 23 do 28 °C.

Čitaj još:   ZIMA SE NE ŠALI: Vrijeme koje se očekuje kod nas u narednih 15 dana je zabrinjavajuće... (foto)

Danas će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Tokom dana, u većem dijelu zemlje, kiša i pljuskovi i grmljavina. Kiša lokalno može biti i obilnija, a moguća je i pojava grada. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stupnja.

Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. U većem dijelu Bosne će biti ugodnije, pod utjecajem blagog pada temperaturnih vrijednosti i povremenog, nešto svježijeg, istočnog strujanja. U Hercegovini toplije, pri čemu bi južina mogla uzrokovati probleme osjetljivim osobama, stoga je poželjno biti oprezniji i ne izlagati se jačim fizičkim aktivnostima. Poslijepodnevni pljuskovi mogu mjestimično uvjetovati lošiju opštu sliku.

U srijedu će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u sjevernim i zapadnim područjima. Lokalno uz povećan vjetar, moguća je i pojava grada. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni.

U četvrtak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno, uz obilnije padavine, moguća je i pojava grada. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stepeni C…

Čitaj još:   DIJASPORA IZ ROŽAJA: Najveće gradsko priznanje MILU Đukanoviću, DUŠKU Markoviću i VESELINU Veljoviću zbog 1999. tokom rata na KOSOVU... (foto)

izvor iBalkan.net

VRIJEME U BIH Kiša, pljuskovi i grmljavina na Bjelašnici +1 C…

U Sarajevu prije podne malo do umjereno oblačno i sunčano Read more

VRIJEME: Do početka vikenda padavine, kiša, pljuskovi i grmljavina…

Jutros je u Bosni i Hercegovini vrijeme sunčano uz umjerenu Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more