IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠOKANTAN RASPLET DRAME u “GRUPI A” na EURO 2024: Prvo su Švajcarci ispustili Njemačku, na kraju Mađari u 100. minuti srušili Škote… (foto, video)

Utakmicama u Stuttgartu i Frankfurtu je okončano takmičenje u grupi A na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj na EURO 2024.

STUTTDART- FRANKFURT: Svijet, Sport, vijesti, ponedeljak, 24, 06. 2024… 06; 52… ŠOKANTAN RASPLET DRAME u “GRUPI A” na EURO 2024: Prvo su Švajcarci ispustili Njemačku, na kraju Mađari u 100. minuti srušili Škote… (foto, video)

Švicarska je u dvoboju protiv Njemačke pokazala visoke ambicije na ovom turniru te je vodila 1:0 sve do sudijske nadoknade. U vodstvo su došli u 28. minuti kada je Frulet odlično prošao po lijevoj strani i ubacio, a na pravom mjestu bio je Ndoye koji je zakucao loptu u mrežu.

Ipak, Fulkrug je u drugoj minuti sudijske nadoknade pogodio za konačnih 1:1 te tako sačuvao Njemačkoj prvo mjesto na tabeli. Švicarska ide dalje kao drugoplasirana.

Škotska i Mađarska su igrali neriješeno bez pogodaka sve do 10. minute sudijske nadoknade kada je Csoboth postigao gol vrijedan tri boda. Mađarska sada čeka rasplet ostalih grupa da bude među četiri najbolje trećeplasirane selekcije na Euru.

Njemačka i Švicarska će već u subotu igrati utakmice osmine finala. Njemačka će kao pobjednik grupe A od 21:00 sat igrati protiv drugoplasiranog iz grupe C, dok će tri sata ranije Švicarska igrati protiv drugoplasiranog iz grupe B.

Čitaj još:   BRANKO Krvavac šef kabineta MILOKA Spajića, mnogo konkretan: Je li zagovarao izručenje BINALI Čamgoza, da bi Turska finansirala put Pljevlja– Metaljka– Goražde? (foto)

U drugom meču ove grupe koji su u Stuttgartu igrali Mađarska i Škotska odluka je pala u 100. minuti. 

Redale su se prilike na jednoj i drugoj strani, a trijumf Mađarima osigurao je Csoboth golom u desetoj minuti sudijske nadoknade.  

Ovim trijumfom Mađarska je preuzela treću poziciju i vrlo je izvjesno da će igrati u osmini finala Evropskog prvenstva, odnosno da će biti jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Pobjeda Mađara razočarala je Hrvate, koji sada moraju pobijediti Italiju da bi prošli dalje.

Rezultati:

Škotska- Mađarska 0:1 (Csoboth 90+ 10’)

Švicarska- Njemačka 1: 1 (Ndoye 28- Fullkrug 92)

Tabela Grupa A EURO 2024:

U osminu finala će sigurno Njemačka i Švicarska, dok će Mađarska kao trećeplasirana čekati rasplet u drugim grupama.

BONUS VIDEO: Switzerland vs Germany (1- 1) Extended HIGHLIGHTS|| UEFA EURO 2024!

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more