IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAJAVA DA ĆE DA GRMI, PADA, I DA BIT ĆE I GRADA: U narednim danima mogući pljuskovi, grmljavina i grad, vremenska prognoza do petka… (foto)

Nakon pretežno oblačnog i nestabilnog vremena u četvrtak je najavljeno sunčano uz umjerenu oblačnost…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 23, 06. 2024… 06: 52… NAJAVA DA ĆE DA GRMI, PADA, I DA BIT ĆE I GRADA: U narednim danima mogući pljuskovi, grmljavina i grad, vremenska prognoza do petka… (foto)

U ponedjeljak će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je i pojava grada, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH…

Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29, na jugu zemlje do 34 stepena Celzijusa.

Moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 33°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni većinom istočnog i sjeveroistočnog smjera. Na području Hercegovine i jugozapadu Bosne vjetar južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 32°C.

Čitaj još:   MILOJKO Spajić nakon sastanka sa JAKOVOM Milatovićem: Opstrukcije postoje od početka, optimista sam da će se formirati proevropska vlada... (foto, video)

U srijedu u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31°C.

U četvrtak preovladavaće sunčano uz umjerenu oblačnost. Lokalnih pljuskova i grmljavine može biti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32°C.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more