IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FEĐA Štukan Bh. glumac i književnik stigao u Sarajevo, nakon što je uhapšen na aerodromu u Beogradu: “Znam da ih ne možemo pobijediti na sudu, ali želimo pokazati svijetu koliko su glupi…” (foto, video)

“Mislim da je najveći razlog mog maltretiranja tamo u Beogradu moja knjiga i moje pojavljivanje na demonstracijama protiv nasilja u toj državi”, poručio je Štukan po dolasku na sarajevski aerodrom.

SARAJEVO- BEOGRAD: BiH, Srbija, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 23, 06. 2024… 19: 52… FEĐA Štukan Bh. glumac i književnik stigao u Sarajevo, nakon što je uhapšen na aerodromu u Beogradu: “Znam da ih ne možemo pobijediti na sudu, ali želimo pokazati svijetu koliko su glupi…” (foto, video)

Bosanskohercegovački glumac i književnik Feđa Štukan stigao je u Sarajevo nakon što je jučer uhapšen na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu. Prvim avionom Štukan je deportovan u BiH.

“Mislim da je najveći razlog mog maltretiranja tamo u Beogradu moja knjiga i moje pojavljivanje na demonstracijama protiv nasilja u toj državi”, poručio je Štukan po dolasku na sarajevski aerodrom.

“Ta ‘huja’ je trajala i boli to nacionaliste u regionu, pogotovo u Srbiji. Mislim da je to i ne vidim da je nešto drugačije i da to nema veze s razumom”, kazao je FEĐAŠtukan.

Dodaje da je on sada “opasnost po srbijansku bezbjednost” i da ne može da uđe u tu zemlju.

“Mislio sam da ta opasnost ima rok, izgleda ne. Pokušao sam da uđem u zemlju nakon godinu dana, ali bezuspješno. Tu sam ja pogriješio”, naveo je.

Čitaj još:   URAGAN"LESI", TUTNJI PREMA EVROPI: Snažna oluja od 185 km na sat SVE NAM JE BLIŽE!!!

Dodao je da je slučaj preuzeo njegov advokatski tim i da su to vrlo ozbiljni ljudi, profesionalci.

“Oni su mene kontaktirali iz Beograda prije nekoliko mjeseci i rekli da vlast gore nema apsolutno nikakvog prava da me zadržava, da me maltretira, da me izbacuje iz zemlje…

Zato sam i pristao da radim s njima. Oni će sada da nastave da rade, ne znam u kojem pravcu će ići sve, oni to bolje znaju, ne bih da prejudiciram ništa…

Znamo isto tako da nećemo pobijediti ni na jednom sudu, ali to nije ni bitno više. Mislim da je bitnije da se priča ova priča i da oni ispadaju glupi kao što jesu, i da ispadaju destruktivci, koji su pohlepni i destruktivci, koji otimaju od svog naroda pare i to je čitava priča”, objašnjava Štukan i ponavlja kako ne zna da li zabrana traje dvije godine, tri, pet ili doživotno.

“Mislim dok je gore ova garnitura vlasti, ne vjerujem da ću uspjeti da izdejstvujem neki ulazak u Srbiju. Ne znam, kažem, ali mislim da ne možemo pobijediti protiv takve privatne sudske mašinerije. Ne možemo uraditi ništa, ali ćemo svejedno ići s tim da oni pokazuju sebe, svoje lice i da ispadaju glupi pred svijetom i pred svojom domaćom publikom i glasačkim tijelom”, poručio je Štukan.

Čitaj još:   ALEKSANDAR Vučić o sankcijama Rusiji namerno priča tako da ga niko ne razume: "Kako uvesti sankcije Rusiji, a da ne boli?" (foto, video)

BONUS VIDEO: Feđa Štukan uživo iz Sarajeva nakon deportacije

izvor Klix.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more