IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMATIČNA Policijska potjera na bh. putu: Vozač bježao patroli i nožem povrijedio policajca… (foto)

Vozač A. A. (45) iz Zenice je savladan i uhapšen, a potom zadržan u prostorijama za zadržavanje zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu…

Dramatična potjera odigrala se u Kaknju, nakon što se bahati vozač nije zaustavio policajcima te se dao u bijeg koji je okončan napadom na policajca.

Prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), sve je počelo u nedjelju u 9.41 sati u ulici 7 Muslimanske brigade, gdje su pripadnici Policijske stanice (PS) Kakanj pokušali zaustaviti vozilo Lancia, regitarskih oznaka J71- E- 778.

Vozilo se nije zaustavilo te je nastavilo kretanje u pravcu ulice Alije Izetbegovića. Kakanjski policajci su krečući se za navedenim vozilom uspjeli ga sustići u mjestu Hrastovac.

Vozač je tom prilikom oštrim predmetom nanio povrede policajcu, koji je usljed toga zadobio lakše povrede, konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Kakanj. 

Čitaj još:   STRAŠNO, POTOP U VILI PAROVA:Voda nosi SVE PRED SOBOM, kad vidite šta rade ukućani zanijemiće te... (video)

Vozač A. A. (45) iz Zenice je savladan i uhapšen, a potom zadržan u prostorijama za zadržavanje zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti. 

– Provjerom u prekršajnoj evidenciji utvrđeno je da je A. A.  povratnik u vršenju težih prekršaja u saobraćaju, te da u registru novčanih kazni ima evidentiran iznos od 15.320 konvertibilnih maraka neplaćenih kazni.

Sporno vozilo je oduzeto i deponovano na parking prostoru PS Kakanj. Istražitelji PS Kakanj obavili su uviđaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca, nakon čega je nad A. A. zavedena kriminalistička obrada, zaključuje se u saopćenju MUP-a ZDK.

izvor: SB

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more