IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Imovinski kartoni ministra unutrašnjih poslova i potpredsjednika Vlade Crne Gore: ALEKSA Bečić i Danilo Šaranović bez imovine, prijavili rate, akcije… (foto)

Zamjenik premijera i potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić i ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović dostavili su krajem marte ove godine prve imovinske kartone otkad se nalaze na ovim funkcijama. Osim informacija o platama, detalji izvještaja objavljenih na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) ne razlikuju se mnogo od prethodnih.

Bečićeva plata, kao potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove na kraju 2023. godine, iznosila je 1.721 euro. Sudeći prema imovinskom kartonu, to su jedini prihodi koje ostvaruje lider Demokrata.

Nije prijavio prihode, premije i dobitke na osnovu drugog posla, rente ili drugih izvora, kao ni na osnovu članstva u organima upravljanja naučnih, nastavnih, kulturnih, umjetničkih, humanitarnih, sportskih ili sličnih udruženja.

Navodi da nema ni ušteđevinu, ni dugova, vraća samo rate za ostvarene kupovine tokom prošle godine koje su ga stajale nešto više od 2.800 eura.

Bečić je prijavio nepokretnu imovinu, ali u vlasništvu njegove supruge Jelene. Ona posjeduje stan od 41 kvadrata, a naslijedila je po 12,5 odsto vlasništva nad kućom od 71 metar kvadratni, pomoćnim objektom od 19 metara kvadratnih, dvorištem veličine 408 metara kvadratnih, te voćnjakom od 254 i njive od 255 metara kvadratnih.

Čitaj još:   VRIJEME DANAS: Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, a šta nas čeka u narednim danima... (foto)

U njenom vlasništvu je i automobil marke ,,zastava 10“, 2007. godište. Ima jednu akciju u Aerodromu Nikola Tesla i pet u Naftnoj industriji Srbije.

Imovinu na svoje ime nema ni Bečićev partijski kolega i ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

Šaranović je na kraju prošle godine prijavio platu od 1.653 eura. Osim nešto više od 1.700 eura depozita, u izvještaju od marta 2024. je naznačeno i da posjeduje akcije u preduzećima Obod AD Cetinje (456), AD Izbor Bar (58.880) i Napredak Kotor AD (7.972).

Njegova supruga Slađana otplaćuje gotovinski kredit od 20.000 eura.

Ništa se nije promijenilo ni po pitanju imetka potpredsjednika Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Moma Koprivice, takođe funkcionera Demokratske Crne Gore.

Kao i u prethodnim izvještajima, i u posljednjem iz marta ove godine polja o imovini i ušteđevini su prazna.

Koprivica je prijavio godišnji prihod od 20.000 eura koji je ostvario obavljajući funkciju u Vladi. Njegova plata na kraju 2023. godine iznosila je od 1.721 euro.

Takođe, Koprivica ima dva potrošačka kredita od 12.000 eura, a upisao je i kupovinu na rate od 300 eura.

Trojica funkcionera Demokratske dali su saglasnost za pristup podacima na bankarskim i računima drugih finansijskih institucija.

Čitaj još:   VUČIĆ IGNORISAO DODIKA I PREPUCAVANJE SA FEDERACIJOM: Govorio je 15 minuta, mirni razlaz nije ni spomenuo... (foto i video)

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more