IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TEMPERATURE PADAJU ZA 10 stepeni C: Do petka nestabilno vrijeme, od 15. do 25. juna duži sunčani periodi… (foto)

Od 15. do 25. juna raste vjerovatnoća za duže sunčane periode, ali i dalje su izgledni lokalni i povremeni pljuskovi, posebno u Bosni, dok će u Hercegovini biti stabilnije vrijeme

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti,, vijesti, ponedeljak, 10, 06. 2024…07: 42… TEMPERATURE PADAJU ZA 10 stepeni C: Do petka nestabilno vrijeme, od 15. do 25. juna duži sunčani periodi… (foto)

Danas promjenljivo oblačno vrijeme sa prolaznom slabom kišom ili lokalnim pljuskom praćenim grmljavinom. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera.

U poslijepodnevnim satima vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32°C.

U Bosni i Hercegovini se do 14. juna prognozira nestabilno vrijeme, sa pljuskovima, često praćenim grmljavinom te lokalno pojavom grada, posebno na sjeveru i u centralnim dijelovima Bosne, prenosi Anadolu.

U ostalim krajevima zemlje očekuje se nestabilno vrijeme sa povremene i umjernim padavina pljuskovitog karaktera, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Od 15. do 25. juna raste vjerovatnoća za duže sunčane periode, ali i dalje su izgledni lokalni i povremeni pljuskovi, posebno u Bosni, dok će u Hercegovini biti stabilnije vrijeme.

Najviše sunčanih perioda i najmanje padavina, od 15. do 25. juna, očekuje se u na jugu zemlje.

Do 14. juna, u Bosni minimalne jutarnje temperature kretaće se od 10 do 15, u Hercegovini od 11 do 16 stepeni Celzijusovih, danju u Bosni i Hercegovini od 24 do 29 stepeni. Prema kraju sedmice temperature su u opadanju.

Od 15. do 25. juna, očekuje se porast vrijednosti temperatura zraka, u Bosni tokom jutra od 12 do 17, u Hercegovini od 14 do 19, a u najtoplijem dijelu dana u Bosni do 32 u Hercegovini do 34 stepena C…

Čitaj još:   Konjević: NAZVATI PREDSJEDNIKA VLADE JEDNE SUVERENE DRŽAVE MLAKONJOM JE...

U utorak u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Jači pljuskovi se očekuju u Bosni uz lokalnu pojavu grada. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 29°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C.

Čitaj još:   DANIJEL ŠOKIRAO NACIJU PRIZNANJEM: Zola i ja smo DRUGARI, plan nam je bio da...!!! (foto i video)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more