IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Poslanici crnogorske Skupštine izglasali sve IBAR zakone: Propisi usvojeni glasovima vlasti i opozicije… (foto, video)

Poslanici crnogorske Skupštine treći dan raspravljaju o setu zakona koji su bitni za dobijanje IBAR- a…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 08, 06. 2024…00: 12… Poslanici crnogorske Skupštine izglasali sve IBAR zakone: Propisi usvojeni glasovima vlasti i opozicije… (foto, video)

Poslanici Skupštine Crne Gore usvojili su večeras nakon maratonske sjednice još pet zakona potrebnih za dobijanje Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 (IBAR)-Predlog zakona o medijima,

Predlog zakona o nacionalnom javnom emiteru – Javnom medijskom servisu Crne Gore, Predlog zakona o audiovizuelnim medijskim uslugama, Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću i Predlog zakona o sprečavanju korupcije. I za ove zakone glasali su predstavnici vlasti i opozicije, ali je bio i mali broj uzdržanih. P

rije glasanja Vlada je večeras odbila amandmane opozicije na tekst zakona o RTCG.

BONUS VIDEO: Nastavak Sedme sjednice Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2024. god-četvrti dan,07.06.2024.

Skupština je juče usvojila set zakona iz oblasti pravosuđa koji su takođe potrebni za dobijanje Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 (IBAR).

Usvojen je predlog Zakona o lobiranju, izmjene i dopune Zakonika o krivičnom postupku, Zakona o sudovima, izmjene i dopune Zakona o Sudskom savjetu i sudijama, izmjene i dopune Zakona o Centru za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, izmjene i dopune Zakona o Državnom tužilaštvu i izmjene i dopune Zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu.

Čitaj još:   DETALJI SAOBRAĆAJNE NESREĆE NA AUTO- PUTU: "Reno" udario u "fiat stilo", povređeno petero ljudi... (foto)

Usvojen je Predlog zakona o sprečavanju korupcije.

Glasao je 71 poslanik ,68 je bilo za, nema protiv, 3 uzdržana.

Usvojen je i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom sa 68 glasa za, bez protiv i tri uzdržana.

Usvojen je i Predlog zakona o medijima sa svih 71 glasova za.

Usvojen je i Predlog zakona o nacionalnom javnom emiteru – Javnom medijskom servisu Crne Gore. Nijesu prihvaćeni amandmani.

Usvojen je i Predlog zakona o audiovizuelnim medijskim uslugama.

Poslanik DPS Nikola Rakočević, poslanik SD Nikola Zirojević, poslanica GP URA Ana Novaković Đurović, nezavisna poslanica Radinka Ćinćur, i poslanik HGI Adrijan Vuksanovć, predali su amandman na medijski zakon.

Ovim amandmanima oni traže da uslov za izbor generalnog direktora RTCG bude 10 odina radnog iskustva, te da je u programima Televizije zabranjeno oglašavanje i telešoping u periodu između 20 i 22 časa.

Čitaj još:   SARAJEVO: Jake policijske snage obezbjeđuju skup u ulici HAMDIJE Kreševljakovića, bivšoj Dobrovoljačkoj... (foto, video)

28. sjednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, 07.06.2024.

izvor CdM-me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more