IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PETAR Odžić: Bivša vlast je dovela Budvu do potpunog moralnog i političkog sunovrata, trebaće nam dosta vremena i truda da isplivamo… (foto)

Veliki problem, pored urbanističkog haosa, predstavljaju i privremene lokacije koje od Budve, kako kaže, prave jeftino vašarište i štete svakom obliku turizma u našoj zemlji…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 18, 05. 2024… 12: 12… PETAR Odžić: Bivša vlast je dovela Budvu do potpunog moralnog i političkog sunovrata, trebaće nam dosta vremena i truda da isplivamo… (foto)

Nefunkcionalnost sistema, partijska zapošljavanja, zloupotrebe službenih položaja, uzurpacija državnih resursa, samo su neke od stvari koje su krasile prethodnu vlast, kazao je u razgovoru za CdM Petar Odžić, nosilac liste za izbore u Budvi “ Čist izbor – SDP, SD, LP i građani”.

Podvlači da je apsolutna vlast koju je DF imao pokazala svoje slabe strane na svakom koraku.

“Od najvećeg budžetskog deficita, neostvarenih megalomanskih investicija, preko nenamjenskog trošenja sredstava u TO Budva i nekim javnim ustanovama, do potpunog kolapsa u funkcionisanju i teških međusobnih optužbi ljudi koji su samo prije godinu i po dana bili na jednoj izbornoj listi. Siguran sam da građani Budve više neće tolerisati sve to i da će 26. maja dati svoj sud, koji je jedini ispravan”, kazao je Odžić CdM-u.

Odžić je uvjeren da će primarni izbor svakoga ko želi dobro Budvi biti lista pod rednim brojem 8, Čist izbor, koju čine SDP, SD i LP.

Budva godinama urbanistički devastirana

Sagovornik CdM-a nema dilemu i podvlači da je Budva godinama urbanistički devastirana, a kao posljedica „Budvanizacije“ iskristalisala su se dva najveća problema – saobraćaj i nedovoljan kapacitet parking prostora na teritoriji opštine.

“Važno je napomenuti da smo mi i kao dio vlasti glasali protiv glavnih planova za Budvu i Petrovac. Naša koalicija u svom programu predvidjela je izgradnju podzemnih garaža u Petrovcu i Budvi, čime bi se u mnogome relaksirao saobraćaj i nelegalno uzurpirane javne površine. Takođe, zalagaćemo se da se donošenje planova nižega reda vrati u nadležnost lokalnih samouprava, kako bi na taj način uspjeli da napravimo reviziju svih planova i spasimo onaj dio preostalog nedevastiranog prostora”, navodi Odžić.

Čitaj još:   NEBOJŠA Redžić: Zlo vrijeme orla naćeralo da zimuje među kokoškama... (foto)

Prema njegovim riječima, centralne vlasti svih političkih subjekata su decenijama imale maćehinski odnos prema Budvi. Naime, kako ističe, Budva u ukupnom prometu u turizmu participira sa oko 60 odsto donosi državnom Budžetu ogromna sredstva, a za uzvrat iz kapitalnog dijela Budžeta ne dobija gotovo ništa.

“Bolnica je megalomanski projekat koji je ostvariv samo uz veliku pomoć države. Za početak moramo u narednom mandatu pokušati realizovati projekat porodilišta u Budvi, koje je ovom gradu najpotrebnije, i ojačati primarnu zdravstvenu zaštitu kroz otvaranje stanica hitne medicinske pomoći u Petrovcu i Svetom Stefanu, kao i omogućiti rad ambulante u Petrovcu 24/7”, napominje…

Odavno Budva ne izgleda kao metropola turizma

Odžić konstatuje da Budva odavno ne izgleda kao metropola turizma i na tome treba svi zajedno da poradimo. Veliki problem, pored urbanističkog haosa, predstavljaju i privremene lokacije koje od Budve, kako kaže, prave jeftino vašarište i štete svakom obliku turizma u našoj zemlji. Problem buke moramo riješiti kroz postavljanje limitatora, a sankcije za nepoštovanje moraju biti rigorozne.

Zapošljavanje u javnom sektoru – alat za dobijanje izbora

Odgovarajući na pitanje CdM-a navodi da je partijsko zapošljavanje zadnjih par godina uzelo previše maha. Podvlači da je zapošljavanje u javnom sektoru postalo alat za dobijanje izbora i to je praksa sa kojom se mora prekinuti kako to ne bi ugrozilo javne finansije.

“Prekobrojno zapošljavanje je problem skoro svih lokalnih samouprava kojem se mora na adekvatan i oprezan način pristupiti. Nisam za rješenja, kako bi naš narod rekao, „preko koljena“, već za postepeno stvaranje uslova koji će jedan broj zaposlenih stimulisati za prelazak u privatni sektor, kroz adekvatne mjere za razvoj malih i srednjih preduzeća, kao i podsticaj novim preduzetnicima. Siguran sam da je jedan dio zaposlenih uz adekvatnu otpremninu spreman da svojevoljno napusti lokalnu samoupravu, sto se pokazalo u periodu od 2017- 2022. godine, kada je jedan dio zaposlenih to i učinio”, naglašava Odžić.

Čitaj još:   DETALJI KRVOPROLIĆA- UBIO ŽENU, PRESUDIO SEBI VATRENIM ORUŽJEM: MOTIV LJUBOMORA, još jedna tragedija trese REGION... (foto)

Na kraju šalje jasnu poruku.

“Istinski sam uvjeren da je građankama i građanima Budve dosta ovakvog upravljanja našim gradom kakvo je bilo do sad. Informacije koje dobijamo sa terena su ohrabrujuće i optimistične. Mojim sugrađankama i sugrađanima poručujem sljedeće – glas za broj 8 je čist izbor za uspješnu Budvu i prekid svih onih loših praksi koje su, nažalost, duži vremenski period bile prisutne u našem gradu”, zaključio je Odžić u razgovoru za CdM. (Miraš Dušević)

izvor CdM.m,e

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more