IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HRISTINA Janković: Vučko prvi i Vučko drugi… (foto, video)

U Srbiji izborna ujdurma krenula, stranke se razmnožile kao amebe, politički kuršlus ”preliva “ se na našu dragu Crnu Goru, odnosno politički oponenti probaju uključiti u “trku” i naše glasače, posredno ili neposredno.

PODGORICA: Regija, Kolumne, vijesti, petak, 15. 12. 2023… 08: 39… HRISTINA Janković: Vučko prvi i Vučko drugi… (foto, video)

Jedan od kandidata za “predsednika “Srbije, nosilac liste “Narodna stranka -Siguran izbor.Ozbiljni ljudi” Vuk Jeremić, prije par dana izjavio, da bi trebalo Srbi iz okruženja (Crne Gore i Republike Srpske),imaju svoje predstavnike u parlamentu!”

Da  pomenuti kandidat, želi po ustaljenoj mantri Vučićevoj da prikupi glasače iz Crne Gore (Srbe) oni koji žive kako u Srbiji, tako u državama iz okruženja, jasna činjenica ili paralela je povučena:Vučko prvi i Vučko drugi!

Počelo “otimanje “glasača dok traje kampanja a nisu zaostali ni naši političari, Milan Knežević javno dao u vidu  saopštenja, podršku Vučiću da se zna “čiji je on mali”!

No, vratimo se Jeremiću, kojeg nedavno u februaru, tekuće godine, Odbor Predstavničkog doma za nadzor rada vlade (Kongres SAD- a) je pozvao  kao bivšeg šefa diplomatije, da dostavi dokumenta, bilješke i komunikacije koje se odnose na Huntera Bajdena, sina predsjednika Džoa Bajdena.

 Odbor, u kojem većinu imaju republikanci, istražuje učešće porodice Bajden u stranim poslovnim poduhvatima, u kojima je učestvovao i Patrik Ho, kineski državljanin i bivši direktor privatne kineske kompanije CEFC Čajna Enerdži za poslovanje u SAD. 2018. Godine.

 Američki federalni sud proglasio je Hoa krivim za korupciju na međunarodnom nivou i pranje novca, kako su pisali strani mediji, no otkud Jeremić u toj priči!?

Čitaj još:   TAJIP NIJE POPUSTIO: Donald Tramp, frustriran, nije oslobođen američki pastor...

Inače u svog proglasu ili “manifestu partije, odnosno u političkoj izbornoj trci, u jednom od intervjua Vučko drugi-čitaj Jeremić,  kazao da se zalaže za “Proglas o srpskom pitanju u 21.vijeku”.On je fino pojasnio da on želi ili njegova partija, da” srpski narod treba da je nedeljiv, a to znači da je Srbin jednako onaj ko živi u Čačku, Banjaluci, Herceg Novom, Nišu ili Sidneju….”

Kako lako su počeli po Crnoj Gori, političari iz Srbije, Republike Srpske sprovoditi svoje megalomanske ideje u različitim “pakovanjima”-Srpski svet i Srpski proglas, Crnogorce ne pominju, kao da nikad nisu ni postojali!

Koliko su politički lideri pojedini, kao pomenuti kandidati za “predsednika”Srbije, pokazali prijateljski ili da kažem dobrosusjetski odnos prema Crnoj Gori, odnosno onima koji sebe smatraju Crnogorcima?

Nema tog odgovora ako javno, tajno sa podružnicom već stvorenoj u sadašnjoj vlasti naše države “ruše”, sve ono što jeste Crnogorsko.

Ako znamo, da u Crnoj Gori, sekularnoj državi imamo 650 crkvenih odbora (pravoslavne crkve), ako recimo svaki odbor ima oko pet članova , znači ukupno u odborima 3.000 ljudi!

Zašto našoj državi treba toliko odbora i sveštenih lica, zašto jedna vjera može imati monopol nad Crnom Gorom, neće nam odgovoriti sigurno ni nosioci vlasti u CG kao ni u Srbiji.

Čitaj još:   Večeras PROTEST ISPRED VLADE u Podgorici:''Sve veća izdaja dobiće zaslužen odgovor...''(video)

Jesmo li mi postali ili postajemo taoci mantije i srpske ideje -sve u jedan koš “strpati”?

Završiću tekst,citatom potpredsjednika Crnogorskog vijeća Dragana Markovića iz intervjua “Mondo “(2020. god) “U Vrbasu, koji je najveći centar Crnogoraca, nije bilo mjesta koje Crnogorci nijesu držali po svojoj stručnosti. Danas nema mjesta na kojem sjedi ijedan Crnogorac. Mi smo tu, ali nas nema”

Autor: Hristina Janković

izvor Kodex.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more