IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANIJEL Živković: Crna Gora u haosu, bezakonje institucija- IDU krivične prijave- protiv DRITANA Abazovića i svih koji su učestvovali… (foto)

Vršilac dužnosti predsjednika DPS- a Danijel Živković kazao je, na vanrednoj konferenciji za medije, da se Crna Gora nalazi u haosu, gdje dominira bezakonje institucija. Živković je upitao ko je dao odobrenje odlazećem premijeru Dritanu Abazovića da se nađe na mjestu izvršenja krivičnog djela.

“Može da se u Crnoj Gori ponaša ko kako hoće”, istakao je Živković na vanrednoj konferenciji za medije.

Sve je, kazao, posljedica haosa i nerada institucija.

“To je rezultat ambicija vlasti da pokušaju instalirati one ličnosti koje odgovaraju samom premijeru i zato ANB i Uprava policije zapravo nijesu postupale u skladu sa zakonom i nijesu spriječile ovaj događaj. To je najozbiljnija kompromitacija bezbjednosnog sektora”, poručio je on.

I sada se dešava, opet, da niko nije odgovoran.

“Niko nije odgovoran što ne može da se održi Skupština Opštine Andrijevica, niko nije odgovoran što ne mogu deveti put da se održe izbori u Šavniku, niko nije odgovoran za tunel”, istakao je on.

Čitaj još:   DUŠKO MARKOVIĆ: Nećemo dopustiti izdaju nacionalnih interesa... (foto)

Ko je Abazoviću dozvolio da kompromituje kompletan postupak?

Jučerašnju ‘posjetu’ Dritana Abazovića tunelu nazvao je skandaloznom.

“Kakva je to kompromitacija čitavog bezbjednosnog sektora i čitavog slučaja. Postavlja se pitanje koji je tužilac dao dozvolu Abazoviću i njegovim ministrima da uđu na mjesto izvršenja krivičnog djela – i u stanu i u Višem sudu i da tako kompromituje kompletan postupak”, dodao je.

Da je bilo kome drugom palo na pamet da se nađe na mjestu izvršenja krivičnog djela, koje je zapečaćeno i na kojem traje uviđaj, kako je dodao, automatski bi bio procesuiran.

Idu krivične prijave

Podnijeće krivične prijave i protiv Abazovića i protiv svih odgovornih, uključujući i njegove ministre.

“Upozoravam institucije da njihovim nečinjenjem legalizuju bezakonje”, poručio je Živković.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more