IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“Pokret Evropa sad PES”- ZBCG- u: Ponudili smo tri ministarstva, potpredsjednika Vlade i Skupštine, 40 odsto dubine, ali vam je bilo malo… (foto)

Iz Evrope sad danas su objelodanili šta su ponudili koaliciji “Za budućnost Crne Gore” u toku pregovora o novoj Vladi.

PODGORICA: Crna Gora Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 24. VIII. 2023… 10: 18… “Pokret Evropa sad PES”- ZBCG- u: Ponudili smo tri ministarstva, potpredsjednika Vlade i Skupštine, 40 odsto dubine, ali vam je bilo malo… (foto)

Kako su istakli iz Evrope sad, iz ZBCG su to odbili…

Kažu kako je održano osam sastanaka, te da su nekima prisustvovale i Demokrate.

Kad neko ima lošu namjeru, dodaju, a to je Radunović dokazao svojim stavom, radi javnosti dužni smo da ga podsjetimo na neke momente.

“Tada je ponuđeno da ZBCG pripadne: Potpredsjednik Vlade, Ministarstvo prosvjete, Ministrastvo turizma, Ministarstvo sporta i mladih, potpredsjednik Skupstine iz parlamentarne većine, potpredsjednik Skupštine iz reda žena, 40 odsto mjesta u upravnim odborima javnih preduzeća koja se dijele politički, 40 odsto ambasadorskih mjesta od onih koja se dijele politički”, navode u saopštenju.

Čitaj još:   VAŽNO: Svi studentski domovi se iseljavaju do 18 sati... (foto)

Kako su istakli iz Evrope sad, iz ZBCG su to odbili.

“Naš predlog je bio jednostavan – da se prvo sve dogovorimo, a onda zajedno izađemo u javnost. Međutim, liderima ZBCG nije bilo prihvatljivo, iako je to uobičajena praksa. Zato sad sumnjamo u njihovu iskrenost da formalno prihvate ponudu, a onda da se na dan glasanja predomisle.

Ponuda je važila dok nijesmo zaključili da nema promjena u stavu ZBCG. Zato smo tek prije dva dana dogovorili većinu sa kolegama iz Demokrata, Civisa, partijama manje brojnih naroda, a nadamo se sa SNP- om i Ujedinjenom Crnom Gorom koji su dobrodošli u 44. Vladu”, zaključuju u saopštenju iz PES- A.

izvor Kolektiv.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more