Recent Posts

VRIJEME U BIH JOŠ MALO SUNCE, ZA VIKEND PREOKRET…

VRIJEME U BIH JOŠ MALO SUNCE, ZA VIKEND PREOKRET…

Evo kakvo nas vrijeme očekuje naredna četiri dana… Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme…

SARAJEVO: objavljeno u kategoriji “Vijesti-Putovanja-  Region- Magazin”: petak– 19. 05. 2018. 06 : 59… VRIJEME U BIH JOŠ MALO SUNCE, ZA VIKEND PREOKRET…

VRIJEME U BIH do 28.05.2018…. temperature zraka usljed prodora svježijih zračnih masa bit će znatno niže u odnosu na prethodni period…

Tokom sedmice pored pada temperature očekuje se kiša, pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature zraka kretat će se od 6 °C do 11 °C u Bosni, a u Hercegovini do 13 stepeni. Maksimalne temperature očekuju se između 17 °C i 24 °C.

Nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima prema dostupnim modelima nastavit će se i sljedeće sedmice. Najveće količine padavina očekuju se u centralnim i zapadnim područjima Bosne. Temperature zraka bit će u laganom porastu. Jutarnje temperature kretat će se od 9°C do 14°C. Maksimalne očekivane temperature kretat će se između 22°C i 27°C.

petak 18.05.2018.
Biometeorološka prognoza je povoljna. Kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti izraženijih tegoba vezanih uz njihove bolesti. Uz malo svježije jutro u unutrašnjosti, poželjno je posvetiti nešto više pažnje prikladnom odijevanju. Mjestimične padavine u drugom dijelu dana, povremeno će, mada ne suviše, remetiti osjet ugode.

Poslijepodne i u večernjim satima očekuje se porast naoblake, što u Bosni može donijeti pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature od 6 do 15, a dnevne od 21 do 26 °C.

U subotu u centralnim i istočnim područjima Bosne jutro pretežno oblačno ponegdje sa slabom kišom ili pljuskom. U ostatku zemlje sunčano. Poslijepodne umjeren porast naoblake može donijeti rijetke lokalne pljuskove. Jutarnje temperature od 7 do 16, a dnevne od 20 do 26 °C.

U nedjelju uglavnom pretežno sunčano. Poslijepodne umjeren porast naoblake može donijeti slabe i rijetke lokalne pljuskove. Jutarnje temperature od 7 do 18, a dnevne od 21 do 28 °C.

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne očekuje kiša ili lokalni pljuskovi. Bez padavina u Posavini i Krajini. Jutarnje temperature od 9 do 13, a dnevne od 20 do 28 °C.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net