Recent Posts

NERMIN NIKŠIĆ I SDP PROTIV ERDOGANOVOG DOLASKA U SARAJEVO

NERMIN NIKŠIĆ I SDP PROTIV ERDOGANOVOG DOLASKA U SARAJEVO

SDP PROTIV ERDOGANOVOG PREDIZBORNOG SKUPA: “Ovakav potez je politički nepromišljen”!!!

SARAJEVO: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Magazin”: petak– 19. 05. 2018. 06 : 52… NERMIN NIKŠIĆ I SDP PROTIV ERDOGANOVOG DOLASKA U SARAJEVO…

Ovo liči na SDP: NERMIN Nikšić iz Banje Luke najavio Marš antifašista u Sarajevu…

DANAS JE U SARAJEVU SE OGLASIO NERMIN NIKŠIĆ SA KONSTATACIOM DA Na sjednici Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH, pored ostalog je zaključeno, da održavanje predizbornog skupa predsjednika Stranke pravde i razvoja Turske Redžepa Tajpa Erdogana u Sarajevu “nije u interesu BiH” i “otvara mogućnost za dodatno narušavanje suvereniteta zemlje”….

– Bez obzira na to što se forma ovog skupa pokušava predstaviti na drugačiji način, u njegovoj suštini radi se o predizbornoj kampanji koju Erdoan vodi u sklopu prijevremenih predsjedničkih izbora u Turskoj. Ne može i ne smije se zanemariti činjenica da su slični skupovi zabranjeni od vlasti vodećih evropskih država, među kojima je i Njemačka. Zbog toga ovakav skup u Sarajevu nije u skladu s interesima BiH i njenih aspiracija za što brže članstvo u NATO i EU – smatraju u SDP-u.

Iz ove stranke upozorili su Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, da ovakav skup predstavlja presedan koji će političke snage u BiH i van nje, koje rade sve na podjeli i urušavanju BiH, iskoristiti kao dodatni argument u provođenju takve politike.

Stog aspekta, ovakav potez je politički nepromišljen i ponovo u potpunoj suprotnosti s interesima BiH, jer se ovako otvara mogućnost za dodatno narušavanje suvereniteta zemlje – zaključeno je u saopćenju…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net