Recent Posts

STRAŠNO Izraelska vojska izvršila NOVI vazdušni napad na Gazu

STRAŠNO Izraelska vojska izvršila NOVI vazdušni napad na Gazu

Glas Amerike prenosi da se u Gazi rano jutros začulo najmanje pet eksplozija bombi i da je jedna osoba povređena…

GAZA: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Svijet- Crna Hronika- Magazin”: četvrtak– 17. 05. 2018. 19: 50-  STRAŠNO Izraelska vojska izvršila NOVI vazdušni napad na Gazu

Izraelska vojska saopćila je danas da je tokom noći izvela vazdušne napade na položaje ekstremista u Gazi, kao odgovor na mitraljesku vatru sa palestinske teritorije koja je pogodila jednu zgradu u izraelskom gradu Sderot…

Kancelarija UN za ljudska prava saopštila je danas da je Izrael više puta prekršio međunarodne norme korišćenjem smrtonosne vatre kako bi rasterala demonstrante sa svoje granice sa Gazom.

Vojska navodi da su avioni bombardovali vojni kompleks i fabriku za proizvodnju oružja u Pojasu Gaze.

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je jedan muškarac zadobio ranu od šrapnela, ali nije navelo gdje se nalazio u trenutku napada.

AP navodi da je do vazdušnih udara došlo nekoliko sati pošto su se na meti vatre sa palestinske teritorije našle izraelske snage.

Nijedan pripadnik izraelske vojske nije povređen tom prilikom.

Glas Amerike prenosi da se u Gazi rano jutros začulo najmanje pet eksplozija bombi i da je jedna osoba povređena.

Od 1.960 ranjenika polovina je ranjena bojevom municijom, najmanje 200 bilo je mlađe od 18 godina, 78 su žene, a ranjeno je i 11 novinara, saopštilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja.

Osim bojeve municije, izraelske snage ispaljivale su i suzavac na hiljade Palestinaca koji su došli učestvovati na protestnom skupu.

Navodi se da žitelji veruju da su ciljani objekti Hamasa…

izvor agencije / http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net