Recent Posts

Saša Janković prozvao Vučića: Reci naciji svoj predlog za Kosovo, što se prenemažeš

Saša Janković prozvao Vučića: Reci naciji svoj predlog za Kosovo, što se prenemažeš

Predsjednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković pozvao je danas Aleksandra Vučića da “izađe” sa predlogom rešenja pitanja KiM…

BEOGRAD: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Magazin”: četvrtak– 17. 05. 2018. 19: 50-  Saša Janković prozvao Vučića: Reci naciji svoj predlog za Kosovo, što se prenemažeš

– Svi u Srbiji su rekli svoje viđenje rešenja kosovskog problema, i čistači ulica, i akademici, i vladike, i NVO, svi opozicioni političari, samo ne i Vučić- rekao je Janković je danas na konferenciji za novinare.

Janković je dodao da je Vučić “ili nesposoban da osmisli bilo šta, ili se plaši da kaže ono što je obećao da će uraditi i zbog čega je došao na vlast”.

– Prije više mjeseci izašli smo sa predlogom i rekli da su nam bitni ljudi, a ne teritorije, a sada i Vučić koristi istu rečenicu- rekao je predsjednik Pokreta slobodnih građana.

– Vučiću, izađi i reci. Nemoj se više prenemagati, nemoj vređati ljude koje si poslao u rat koje je izazvala tvoja politika, izađi i reci rešenje, makar ga prepisao- zaključio je Saša Janković.

Predsednik Aleksandar Vučić kao odgovor rekao je da se ne plaši nikakvih sankcija zapada u procesu rešavanja pitanja Kosova i Metohije, koliko ga brinu “puzajući problemi”, poput odlaska ljudi iz Srbije i niskog nataliteta.

Vučić je podsetio da su zemlje Kvinte priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, koje pokušavaju da vide šta za Srbe mogu da učine da bi oni priznali nezavisnost Kosova u granicama te samoproglašene države.

On je rekao da je pomalo zabrinut, ali ne i uspaničen da bi govorio kakve su teške posledice moguće.

http://iBalkan.net / agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net