Recent Posts

JUTROS IZNAD SARAJEVA NULA STUPNJEVA C: Prognoza vremena za naredne dane

JUTROS IZNAD SARAJEVA NULA STUPNJEVA C: Prognoza vremena za naredne dane

Danas i u nekoloko narednih dana se u Bosni i Hercegovini nastavlja razdoblje nestabilnog vremena…

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa- Putovanja- Magazin” 17. 05. 2018. 07: 42… JUTROS IZNAD SARAJEVA NULA STUPNJEVA C: Prognoza vremena za naredne dane

DANAS ĆE U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje lokalni pljuskovi i grmljavina. Najniža jutarnja temperatura između 5 i 12°C, a najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 25°C.

U Bosni i Hercegovini temperature zraka usljed prodora svježijih zračnih masa bit će znatno niže u odnosu na prethodni period. Temperature će odgovarati temperaturnim prilikama ovog dijela godine, a pojava mraza je isključena. Najniže temperature tokom sedmice prognoziraju se za srijedu (16.05.). Tokom sedmice pored pada temperature očekuje se kiša, pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature zraka kretat će se od 6 °C do 11 °C u Bosni, a u Hercegovini do 13 stepeni. Maksimalne temperature očekuju se između 17 °C i 24 °C. Nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima prema dostupnim modelima nastavit će se i sljedeće sedmice. Najveće količine padavina očekuju se u centralnim i zapadnim područjima Bosne. Temperature zraka bit će u laganom porastu. Jutarnje temperature kretat će se od 9°C do 14°C. Maksimalne očekivane temperature kretat će se između 22°C i 27°C.

četvrtak 17.05.2018.
Uz nestabilne vremenske prilike većina populacije će biti lošijeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba će se pojačati. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije, u noći problemi sa snom. Poželjno je posvetiti više pažnje odijevanju tokom jutra, osobito u unutrašnjosti.

U petak sunčanije u Hercegovini. U Bosni više sunčanog vremena prijepodne. Po kotlinama će biti magle. U drugom dijelu dana u Bosni lokalni pljuskovi i grmljavina. Najniža jutarnja temperatura zraka između 6 i 13°C, a najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 26°C.

U subotu sunčanije prijepodne. Po kotlinama u Bosni će biti i magle. Od sredine dana umjeren razvoj oblačnosti koji će donijeti lokalne pljuskove i grmljavinu. Najmanje padavina na jugu Hercegovine, Krajini i sjeveru Bosne. Najniža jutarnja temperatura između 7 i 11°C, a najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 28°C.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme s jačim pljuskovima i grmljavinom. Najniža jutarnja temperatura između 7 i 12°C, a najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 29°C…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net