Recent Posts

TREBA ZNATI DA “Ovo je jedino povrće koje bi trebalo da jedemo”

TREBA ZNATI DA “Ovo je jedino povrće koje bi trebalo da jedemo”

Sudeći prema tvrdnjama doktora Rengana Šaterjea brokoli bi trebalo da bude prvi izbor ljudi, kada je u pitanju povrće. On tvrdi da je brokoli “čuvar života”, a svoje tvrdnje je nedavno izneo u Bi-Bi-Sijevoj emisiji “Doctor in the House”…

ISTANBUL– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Recepti- Region- Magazin” 16. 05. 2018. 00: 02… TREBA ZNATI DA “Ovo je jedino povrće koje bi trebalo da jedemo”

To zeleno povrće podstiče razvoj dobrih bakterija u crijevima, koje podižu imuni sistem i pozitivno utiču na zdravlje debelog crijeva.

Ranije istraživanje pokazalo je da dobre bakterije u crijevima utiču na zdravu telesnu težinu i da smanjuju rizik od obolevanja od psihičkih poremećaja, piše britanski Dejli Mejl.

Prolaskom kroz tanko crijevo, brokoli pomaže pri uspostavljanju ravnoteže imunog sistema. Nakon toga, vlakna koja se nisu svarila odlaze u debelo crijevo, gdje se nalazi većina crevnih bakterija. Tamo se one nadovezuju na vlakna stvarajući tako kratke lance masnih kiselina, koji su izuzetno važni za zdravlje debelog crijeva.

Brokoli je, osim toga, dobar i za zdravlje srca, jer vitamin K koji se u njemu nalazi utiče na rad srca, odnosno protok kiseonika kroz cijelo tjelo.

Stručnjaci savjetuju da brokoli prije konzumiranja nasječete na sitne komadiće i ostavite da odstoji do sat i po jer se tako povećava nivo sulforafana, sastojka koji ima antikancerogeno dejstvo i snižava nivo šećera u krvi…

Pored redovne ishrane, dobro bi bilo da tokom proljeća uvedete i redovno uzimanje dodatnih vitamina u vidu tableta. Preporučen unos vitamina C je 500 miligrama dnevno…

izvor / agencije http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net