Recent Posts

SARAJEVO: NAKON PRESUDE RADONČIĆU, pucnjava ispred Suda BiH, policija traga za akterom

SARAJEVO: NAKON PRESUDE RADONČIĆU, pucnjava ispred Suda BiH, policija traga za akterom

Pucnjava ispred Suda BiH: Iz auta u pokretu ispalio četiri metka, Radončić u blindiranom vozilu …MEDIJI Nezvanično prenose, da akter pucnjave je nepoznati muškarac koji je prošao automobilom pored Suda i udaljio se s lica mjesta…

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Crna Hronika- Region- Magazin” 16. 05. 2018. 19: 52… SARAJEVO: NAKON PRESUDE RADONČIĆU, pucnjava ispred Suda BiH, policija traga za akterom

U trenutku kada se ovo dogodilo ispred Suda je bio veliki broj ljudi…

Nakon što je Fahrudin Radončić dao izjavu novinarima, poslije oslobađajuće prvostepene presude na Sudu BiH, i uputio se prema svom automobilu, čuli su se pucnji.

Fahrudin Radončić, i ostalih koje je optužnica teretila za ometanje rada pravosuđa i utjecaja na svjedoka, iz sudnice Suda BiH i davanja izjave novinarima, na parkingu preko puta Suda BiH čula su se četiri pucnja iz vatrenog oružja, javlju pojedini mediji…

U tom momentu nekoliko pripadnika policije KS potrčali su prema parkingu, ali je prema izjavama očevidaca, nepoznati muškarac pucao iz vozila u pokretu, koje se potom udaljilo sa mjesta događaja.

Prema riječima očevidaca, muškarac je iz vatrenog oružja pucao u travu, odnosno u zemlju. U tim trenucima blindirano vozilo u kojem je bio Radončić se udaljavalo ispred Suda BiH.

Policija će, kako se pretpostavlja, izvršiti uviđaj. U trenutku kada se ovo dogodilo ispred Suda je bio veliki broj ljudi.

U ovom momentu nije poznato da li su pucnjava iz automobila i izricanje presude Radončiću na bilo koji način povezani.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo je potvrđeno da im je prijavljeno da su se čuli pucnji, kako su kazali, “negdje u blizini Suda Bosne i Hercegovine”.

– Kolege su na terenu, pokušavaju da odrede lice mjesta. Zasad ne znamo da li je došlo do upotrebe vatrenog oružja, ili su u pitanju neka pirotehnička sredstva – kazali su u Operativnom centru MUP-a KS.

Pripadnici sarajevske policije pretražuju ulicu prekoputa Suda BiH kako bi otkrili počinioca i pronašli čahure.

U trenutku pucnjave, pred Sudom BiH i u neposrednoj blizini nalazio se veliki broj ljudi, uglavnom novinara i članova SBB- a.

izvor agencije / http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net