Recent Posts

RAMAZAN I NEVJEROVATNE MOĆI HURME one su obavezne, uzimajte ih redovno

RAMAZAN I NEVJEROVATNE MOĆI HURME one su obavezne, uzimajte ih redovno

Da biste iskusili maksimalan efekat hurmi, u jednom danu ne samo za ramazan pojedite od četiri do šest komada…

ISTANBUL– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Svijet- Recepti- Magazin” 16. 05. 2018. 00: 03… RAMAZAN I NEVJEROVATNE MOĆI HURME one su obavezne, uzimajte ih redovno

Hurme imaju i antikancerogena svojstva, pa bi trebalo da budu obavezna hrana za sve koji žele da spriječe bolesti i postignu optimalno zdravlje.

RAMAZAN i Hrme su izuzetno dobra hrana za probavni sistem. Kao jedna od namirnica sa najsnažnijim antiparazitskim dijelovanjem, hurme na sebe vežu, uništavaju i iz tijela putem probavnog trakta iznose parazite, kvasce, plesan i druge gljivice, kao i teške metale, štetne bakterije, viruse i druge otrovne patogene.

To ih svojstvo čini najdjelotvornijim sredstvom protiv nabujale kandide- uprkos široko poznatoj, neistinitoj informaciji da hrane kandidu. Hurme, takođe, podstiču proces uspostave peristaltike crijeva, vraćaju im normalnu funkciju nakon crijevnih bolesti čija je posledica nemogućnost pravilne eliminacije nesvarene i trule hrane iz crijeva.

Takođe su idealne za sportiste i ostale aktivne osobe. Sadrže dosta kalijuma i voćnog šećera, savršenih materija za mozak i mišiće koji koriste glukozu kao gorivo tokom viježbanja.

Sadrže gotovo 70 bioaktivnih minerala (puno veći broj minerala nego što je to dokumentovano) koji podržavaju zdravlje nadbubrežnih žlijezda kako bi lakše obavljale svoje funkcije. Izuzetno su zdrava hrana za srce zahvaljujući rekordno visokim i nepoznatim količinama aminokiselina.

Aminokiseline u urmama, kao što je leucin, podižu količinu kalijuma na najveći nivo, što je važno za održavanje i jačanje mišića i živaca. To takođe sprečava širenje mliječne kiseline tijelom u trenucima stresa. Hurme imaju i antikancerogena svojstva, pa bi trebale biti obavezna hrana za sve koji žele sprečiti bolest i postići optimalno zdravlje.

Da biste iskusili maksimalan efekat hurmi, u jednom danu pojedite od četiri do šest komada. Želite li bolji san, dva sata prije odlaska na spavanje pojedite jednu hurmu.

Za dublji doživljaj svoje najdraže meditacije, pojedite tri hurme pre nego što počnete meditirati…

http://iBalkan.net

One Comment

  1. odlicno samo neparan broj se preporucuje po hadisu. ovaj ramazan gratis medinske hurme mogu se dobiti sa http://www.safaproduct.com

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net
%d bloggers like this: