Recent Posts

MVP Turska: Naredba ambasadoru Izraela da napusti Ankaru

MVP Turska: Naredba ambasadoru Izraela da napusti Ankaru

Ministarstvo SPOLJNIH poslova Turske pozvalo je ambasadora Izraela u Ankari Eitana Naeha i uručilo mu protestnu notu zbog izraelskog masakra nad palestinskim demonstrantima u Gazi…

ANKARA– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Svijet- Magazin” 16. 05. 2018. 07: 02… ANKARA MVP Turske naredba ambasadoru Izraela da napusti zemlju

Turska je zatražila od ambasadora Izraela u Ankari Eitana Naeha da privremeno napusti zemlju…

POD HITNO JE Ministarstvo spoljnihih poslova Turske opozvalo je danas ambasadora Izraela u Ankari Eitana Naeha i uručilo mu protestnu notu zbog izraelskog masakra nad palestinskim demonstrantima u Gazi…

Izraelskom ambasadoru je u Ministarsvu vanjskih psolova Turske poručeno da je “najbolje da privremeno napusti Anakaru i vrati se u svoju zemlju”.

Ministarstvo je pozvalo ambasadora kako bi protestovalo protiv nasilja Izraelaca nad Palestincima tokom jučerašnjih protesta i odluke SAD da presele svoju ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim.

Turski ministar zdravlja Ahmet Demirdžan rekao je da je ta zemlja spremna da primi ranjene Palestince, nakon što su Izraelci ubili više desetina Palestinaca, a ranili nekoliko hiljada tokom protesta na granici Izraela i Pojasa Gaze.

Demirdžan je rekao da su Turska agencija za hitne slučajeve i vojska pripremile “vazdušni most” kako bi prebacile ranjene stanovnike Gaze i da čekuju na kraj pregovora.

On je dodao da su ranjeni u velikom riziku zbog nedovoljne zdravstvene njege u Gazi, koja je pod izraelsko- egipatskom blokadom više od 10 godina.

Vlada Turske prethodno je povukla svoje ambasadore iz Vašingtona i Tel Aviva “na konsultacije” i proglasila trodnevnu žalost zbog više od 50 Palestinaca koji su poginuli na granici između Izraela i Gaze.

U protestima organizovanim zbog preseljenja američke ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim juče je došlo do teškog nasilja kada je izraelska vojska otvorila vatru na demonstrante, mahom Palestince, i tom prilikom ubila najmanje 58, a ranila najmanje 2.700 osoba…

iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net