Recent Posts

BRAVO Ćamil Duraković najavio kandidaturu za predsjednika RS-a

BRAVO Ćamil Duraković najavio kandidaturu za predsjednika RS-a

NAJAVA da će ex. načelnik opštine Srebrenica, pozvao se preko društvene mreže Fejsbuk svoje pristalice da mu pruže podršku kako bi sakupio 3.000 potpisa, koliko mu je potrebno za kanidaturu za predsjednika ili potpredsjednika Republike Srpske…

SARAJEVO, SREBRENICA– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Ekonomija- Magazin” 12. 05. 2018. 21: 59… BRAVO Ćamil Duraković najavio kandidaturu za predsjednika RS-a

Dugogodišnji načelnik Srebrenice Ćamil Duraković najavio je kako će se na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini planiranim za oktobar kandidovati za predsjednika Republike Srpske s ciljem “demokratske i nenasilne” promjene stanja u tom entitetu i cijeloj državi.

U pisanoj izjavi dostavljenoj lokalnim medijima, Duraković je najavio kako će za tu kandidaturu zatražiti podršku različitih udruženja, političkih stranaka i pojedinaca i da kampanju neće temeljiti na negativnoj propagandi, već na istini, konkretnom planu i preuzimanju odgovornosti.

“Nudim građanski orijentisan proevropski i probosanskohercegovački program ‘Naš izbor’, i želim da budem zajednički kandidat svih onih koji žele promjene u manjem djelu Bosne i Hercegovine. Računam na glasove svih građana, i spreman sam da izađem i ponudim treću politiku u RS- u, alternativu onome što nude vlast i opozicija”, stoji u izjavi.

Duraković je ostao neformalni lider bošnjačke zajednice u Srebrenici, pokušavajući da održi dobre odnose sa svim bošnjačkim političkim strankama i da ih motiviše za zajednički nastup na opštim izborima u oktobru.

ČAMIL Duraković je odlučio da istakne samostalnu nestranačku kandidaturu, podsjeća regionalni portal http://iBalkan.net

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net