Recent Posts

PANIKA U RS- u: Premijerka, traži vodene topove da rastjerala građane na protestu

PANIKA U RS- u: Premijerka, traži vodene topove da rastjerala građane na protestu

Prema istim izvorima, Cvijanovićeva je predlagala da specijalna jedinica MUP-a RS interveniše, a čak ukoliko bude potrebno, da upotrijebi i vodene topove…

BANJA LUKA – objavljeno u kategoriji “Vijesti- Crna Hronika- Region- Magazin” 10. 05. 2018. 19: 22… PANIKA U RS- u: Premijerka, traži vodene topove da rastjerala građane na protestu

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović zalaže se da policija rastjera grupu ”Pravda za Davida” koja svaki dan na banjalučkom Trgu Krajine traži istinu, u vezi utvrđivanja okolnosti o smrti mladića Davida Dragičevića.

Kako saznaju mediji iz RS-a, Cvijanovićeva je ovo tražila na zatvorenim sastancima najužeg rukovodstva SNSD-a i Republike Srpske, na kojima se razmatrala bezbjednosna situacija u Banjaluci.

Prema istom izvoru, Cvijanovićeva je predlagala da specijalna jedinica MUP-a RS interveniše, a čak ukoliko bude potrebno, da upotrijebi i vodene topove.

Podsjetimo, nestanak Davida Dragičevića je prijavljen 18. marta, dok je njegovo tijelo pronađeno 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas.

Od toga dana na Trgu Krajine održava se mirno okupljanje građana koji traže pravdu i utvrđivanje prave istine o smrti Davida Dragičevića.

Davor Dragičević, otac 21- godišnjeg Davida iz Banjaluke, čija je smrt izazvala mnoge kontroverze i protesta građana, došao u Beograd: “Nije nesrećan slučaj. Moj sin je mučen, silovan i ubijen”. “Saučesnici iz policije i tužilaštva”.

Mnogobrojni građani okupljaju se na protestima nazvanim “Pravda za Davida” na kojima traže istinu o smrti 21- godišnjeg Davida Dragičevića. Članovi njegove porodice i mnogobrojni prijatelji i rodbina sumnjaju u istinitost nalaza obdukcije i policijske istrage i smatraju da se David nije sam utopio, već da ga je neko ubio.

Ovaj mladić je nestao u noći sa 17. na 18. mart ove godine, a poslije šest dana bezuspješne potrage u kojoj su učestvovali pripadnici policije, njegova porodica, prijatelji i rodbina, ali i brojni sugrađani, 24. marta nađeno je njegovo telo na ušću Crkvene u Vrbas.

http://iBalkan.net / agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net