Recent Posts

AUSTRALIJA ŠOK: Kenguri koje turisti hrane mrkvom, postaju agresivni…

AUSTRALIJA ŠOK: Kenguri koje turisti hrane mrkvom, postaju agresivni…

Kenguri koji se hrane šargarepom i drugim namirnicama koje nisu dio njihove uobičajene prehrane, napadaju turiste u Australiji kako bi došli do tih poslastica…

SIDNEY– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Zabava- Globus- Magazin” 08. 05. 2018. 08: 02…AUSTRALIJA ŠOK: Kenguri koje turisti hrane mrkvom, postaju agresivni…

Ratoborni klokani zaluđeni mrkvom napadaju turiste…

Klokani koji su postali ovisnici o mrkvama i drugim namirnicama koje nisu dio njihove uobičajene prehrane napadaju turiste u Australiji.

Mnogi turisti u potrazi za savršenim selfiejima ignoriraju i natpise i stalna upozorenja vlasti da ne hrane te tobolčare, iako je takva praksa u Australiji kažnjiva.

Klokani zbog toga postaju ovisni o namirnicima koje su njima neobične, uključujući razno voće i povrće.

“Ako vide mrkvu, a prije toga su im turisti stoput dali mrkvu, onda će doći i uzeti mrkvu”, kaže Andrew Daly, čuvar u parku za životinje u Sydneyju.

“A pritom znaju biti agresivni. Udaraju, grebu i mogu nanijeti ozbiljne ozljede, posebno ako krenu prema hrani koju stvarno vole ili su o njoj ovisni”, dodaje Daly.

U usporedbi s onim što klokani inače jedu, mrkva je puna šećera i oni je doživljavaju “poput čokolade”, objasnio je.

Australski mediji prepuni su fotografija turista s modricama i ogrebotinama po licu, prsima i rukama.

Nadležne vlasti turiste također upozoravaju da ne pokušavaju maziti klokane. Jer će i tada, po svoj prilici, primiti neki udarac.

Mnogi turisti, da bi napravili atraktivne selfije, ignorišu i natpise i stalna upozorenja vlasti da ne hrane kengure, prenosi BBC.

Lokalni zvaničnik Greg Pajper kaže da je neophodna hitna akcija kako bi se turisti edukovali. On upozorava da kenguri mogu biti slatki, ali i da su sposobni da nanesu ozbiljne povrede.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net