Recent Posts

ŽIVOT KAO IZ BAJKE: MAGAZIN ELLE PROGLASIO SARAJKU TAMARU INFLUENSERICOM GODINE

 ŽIVOT KAO IZ BAJKE: magazin Elle proglasio Sarajku Tamaru influensericom godine

Neke žene su slabe na cipele, neke na male crne haljine. A naša Tamara Kalinić zavisnik je od dizajniranih torbi.

Glamur i šljokice” doslovan je prijevod naziva njenog bloga, a ne može bolje opisati njen život. Tamara Kalinić nije novo ime na blogerskoj sceni, ali njen je uspjeh u posljednje vrijeme toliki da je proglašena čak i influensericom godine od svjetski poznatog modnog magazina Elle.

Kako je ova rođena Sarajka postigla taj status?

Tamara je modna blogerka i živi u Brajtonu, u Engleskoj. Ova 27-godišnjakinja je farmaceut, ali radi nešto sasvim drugo – ona je modni bloger sa punim radnim vremenom.

„Po mom mišljenju, postoji samo jedan način da se izliječi bolno srce – novom, dizajniranom torbicom. Kada sam prošlog Božića raskinula sa dečkom, kupila sam torbu od 1600 dolara. I nisam se tu zaustavila: čak sam je zavila i stavila ispod jelke da čeka božićno jutro. I dok sam znala da nas materijalne stvari ne mogu usrećiti, ovo zaista jeste,“ izjavila je Tamara za Dejli mejl.

Britanci su zaključili da atraktivna Sarajka posjeduje jednu od najskupljih kolekcija torbi u njihovoj zemlji. Najprije u regiji, potom i u Evropi, Tamara je u posao ušla prije sedam godina i od tada svakodnevno radi na svojim projektima.

– Nije bilo lagano – kaže, kao i mnoge prije nje, a time misli na sav rad koji je uložila u svoju stranicu.

Tokom godina uspjela je okupiti više od 600.000 pratilaca na Instagramu, a njene svakodnevne objave lajkaju i komentarišu fanovi iz cijelog svijeta.

Tamara je 29-godišnja farmaceutkinja, rođena u Sarajevu, a djetinjstvo je provela u Novom Sadu. Oduvijek se htjela baviti modom, a među prvim je bosanskohercegovačkim ljepoticama zasjala na Instagramu.

– Nedavno je posjetila i obalu Hrvatske, a njene fotografije iz Rovinja oborile su pratitelje s nogu, piše Slobodna Dalmacija.

 

izvor:agencije i http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net