Recent Posts

“Ustaše, marš iz Srbije”: Došli s porukom “Šešelj je ratni zločinac”, a onda ih napali šakama

“Ustaše, marš iz Srbije”: Došli s porukom “Šešelj je ratni zločinac”, a onda ih napali šakama

BILI NA LICU MJESTA Nakon odlaska Vojislava Šešelja iz Jarka gdje je održan miting radikala dogodio se incident kada su njihove pristalice napali protivnike s transparentom “Šešelj je ratni zločinac”…

BEOGRAD– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Crna Hronika- Region- Magazin” 07. 05. 2018. 08: 39… “Ustaše, marš iz Srbije”: Došli s porukom “Šešelj je ratni zločinac”, a onda ih napali šakama

Šešelj s barikada nadomak Hrtkovaca poručio: “Došao sam provocirati režim, a ne Hrvate”

VIŠE mladih ljudi, predvođeni članom predsjedništva Liberalno- demokratske stranke (LDP) Đorđom Žijovićem, razvili su za vrijeme okupljanja radikala u selu Jarak nadomak Hrtkovaca transparent “Šešelj je ratni zločinac”, nakon čega je došlo do obračuna.

Žujović je govorio preko megafona: “Šešelj je ratni zločinac, to treba znati cijela Srbija”, a onda mu je jedan od okupljenih iz grupe radikala prišao s leđa i udario ga šakom u glavu.

Žujović je zadobio još nekoliko udaraca, ali je policija spriječila veći sukob te je pristalice LDP- a ispratila iz mjesta.

Za to vrijeme okupljeni radikali i simpatizeri Vojislava Šešelja su im vikali: “Marš iz Srbije”, kao i “Ustaše, ustaše”,

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u nedjelju na jednoj lokalnoj televiziji da će odgovorne za incident privesti pravdi.

“Država je rekla da neće biti skupova u Hrtkovcima, i nema ih. Dogodio se jedan manji incident i odgovoran za taj incident će biti priveden pravdi. Kažu mi, jao pa napravili ste geto od Hrtkovaca. Tamo žive mirni ljudi, oko 70 posto mještana čine Srbi, ostalo su Mađari i Hrvati. Oni žive u slozi i učinili smo sve da oni budu sigurni”, poručio je Vučić.

 

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net