Recent Posts

GDJE JE NESTAO RADONČIĆ

GDJE JE NESTAO RADONČIĆ

Dopredsjednica Saveza za bolju budućnost (SBB) Adisa Omerbegović-Arapović  gostovala je sredinom prošlog mjeseca u Dnevniku TV1 i kazala kako postoji mogućnost njene kandidature za Predsjedništvo BiH. Kazala je kako je  predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić izrazio spremnost da je predloži na tu funkciju.
“Dakle, ako dođe do odluke na organima stranke da je vrijeme da žena, Bošnjakinja uđe u Predsjedništvo, to je mogućnost. Ali, u isto vrijeme mi nemamo razlog da kažemo da li je to predsjednik Radončić ili bilo ko drugi u ovom trenutku jer jednostavno imamo možda taj luksuz. Sve ostale stranke se u ovom trenutku lome na ovom pitanju”, kazala je ona.

Nekoliko dana kasnije, koncem aprila, a pogotovo početkom maja, lider SBB-a nije se pojavio na pregovorima u rezidenciji američke ambasadorice u BiH Maureen Cormack o promjenama izbornog zakonodavstva, a njegov izostanak (bez ikakvog obrazloženja!) s tako važnih pregovora, pokrenuo je brojne špekulacije o razlozima Radončićevog upadljivog „nestanka“ s političke scene.

Upućeni tvrde da je lider SBB-a posljednjih dvadesetak dana imao izvjesnih zdravstvenih problema sa srcem koje je u međuvremenu riješio u privatnoj poliklinici svog prijatelja kardiohirurga Mirsada Kacile.

Navodno je riječ o srčanoj aritmiji zbog čega je Radončić još prije desetak godina tražio pomoć doktora Kacile.

Kako smo doznali, Radončić se nakon primijenjene terapije osjeća dobro i očekuje se njegov brzi povratak u politički život BiH. Gotovo je izvjesno da će se ponovno kandidirati za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, a u slučaju da to, zbog mogućih zdravstvenih komplikacija ipak ne učini, SBB će za ovu funkciju kandidirati Adisu Arapović-Omerbegović.

Inače, ljudi koji bolje poznaju Radončića tvrde da on stalno brine o tome da će se razboljeti, da vidi simptome obično vrlo ozbiljnih bolesti tamo gdje ih nema. Kada pročita ili čuje nešto o nekoj bolesti, vrlo brzo “iskusi” najčešće fantomske simptome iste bolesti. Sklon je preispitivanju svog tjelesnog zdravlja čak i onda kada nema nikakvih upozoravajućih znakova, a njegove posjete ljekaru najčešće se završe urednim nalazom.

No, u konkretnom slučaju sa srčanom aritmijom, ne radi se o umišljenoj bolesti. Naime, identične probleme sa srcem imala je i Radončićeva majka.

izvor slobodnabosna.ba

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net