Recent Posts

KOSOVO Srbin imao nelegalnu fabriku alkolnih pića: Pravio “Džek Denijels” i “Balantajns”

KOSOVO Srbin imao nelegalnu fabriku alkolnih pića: Pravio “Džek Denijels” i “Balantajns”

Kosovska policija otkrila je u opštini Leposavić na sjeveru Kosova nelegalnu fabriku za proizvodnju alkolnih pića i privela jednu osobu…

KOSOVSKA MITROVICA, LEPOSATVIĆ– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Crna Hronika- Region- Ekonomija- Magazin” 06. 05. 2018. 22: 32… KOSOVO Srbin imao nelegalnu fabriku alkolnih pića: Pravio “Džek Denijels” i “Balantajns”

Srbin proizvodio falsifikovana pića…

Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić izjavio je da je selu Banovići u opštini Leposavić policija, nakon izvršenog pretresa na tri lokacije, otkrila fabriku za neovlašćenu proizvodnju i distribuciju falsifikovanog alkoholnog pića.

Tokom akcije, policija je zaplijenila veću količina tog pića i prazne amabalaže i privela osumnjičenog Srbina B.V. iz opštine Leposavić.

– U selu Banovići pronađena je laboratorija, u Lešku je otkriven magacin, dok je pretresom stana u Lešku takođe pronađen dokazni materijal koji će služiti za preduzimanje daljih zakonskih mijera – rekao je Bojić.

Prema njegovim riječima, tužilac je okvalifikovao slučaj kao krivično dijelo proizvodnje i stavljanje u promet štetnih prehrambenih proizvoda i krivično dijelo- nedozvoljena proizvodnja.

U vezi sa ovim slučajem, pripadnici policije su i danas na terenu i preduzimaju dalje zakonske mijere, kazao je on.

Tokom pretresa magacina u Lešku pronađena je veća količina alkoholnog pića- raznih vrsta viskija “Džek Denijels”, “Balantajns”, kao i “Pelinkovac”, “Viljamovka”, “Dunja”, a među falsifikovanim pićem su i vina “Medveđa krv”, “Ždrepčeva krv”, “Smederevka”, pa čak i voda “Odmenjska”, etikete za ambalažu i sprave za preradu alkohola.

Dramatično je poslednjih dana u Zubinom Potoku. Dobro organizovane kriminalne grupe, vjerovatno potpomognute bjeguncima od zakona iz centralne Srbije i sa južnog dijela Kosova (albanski kriminalci), haraju po centru grada i okolnim naseljima i pljačkaju sve što im dođe do ruke. Upadaju u kuće i stanove i odnose novac i vrijednu robu, kradu automobile, u selima bukvalno otimaju stoku seljacima. U KPS- u su ovim povodom formirali poseban operativni tim, uhapsili su tri osobe za koje se sumnja da su umiješane u krađe, međutim pljačkanje se nastavlja…

izvor agencije i http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net