Recent Posts

RIJAD: Pucnjava u blizini kraljevske palate…

RIJAD: Pucnjava u blizini kraljevske palate…

Policija iz Rijada tvrdi da je u četvrti glavnog grada, po imenu al- Huzami, primijećena mala bespilotna letjelica. Potvrđeno je kako je izvršena intervencija na dron, koji je letio bez dozvole

RIJAD– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Crna Hronika- Svijet– Magazin” 22. 04. 2018. 09: 52- RIJAD: Pucnjava u blizini kraljevske palate…

Saudijske snage gađale bespilotnu letelicu nad Rijadom

Aktivisti su podijelili video zapise na kojima se vidi i čuje pucnjava oko kraljevske palate u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije, javlja ju Agence…

Saudijske bezbjednosne snage reagovale su na malu bespilotnu letjelicu koja je letjela iznad jednog naselja u Rijadu, prenijeli su saudijski državni mediji. U toku je istraga incidenta, navedeno je na zvaničnom nalogu saudijske agencija SPA na Tviteru.

Neimenovani saudijski zvaničnik izjavio je Rojtersu da kralj Salman nije bio u palati u vrijeme napada. „Kralj je bio na svojoj farmi u Diriji”, rekao je taj zvaničnik.

Portpalor policije Rijada je rekao da je neovlašćen let drona primećen u subotu oko 19:50 sati po lokalnom vremenu. Pripadnici bezbjednosnih snaga su, kako je dodao, to riješili na osnovu dobijenih naloga i instrukcija.

Prethodno se na društvenim medijima pojavio video snimak na kom se čuje glasna paljba koja je trajala najmanje 30 sekundi. Agencija AP podseća da se šiitski pobunjenici u Jemenu bore protiv koalcije predvođene Saudijskom Arabijom.

Prema analizama koalicije predvođene Saudijskom Arabijom, postoje dokazi da Iran snabdeva dronovima pobunjenike u Jemenu. Iran je demantovao te navode, navodeći da SAD snabdevaju oružjem saudijsku koaliciju.

Na društvenim mrežama pojavili su se video snimci pucnjave u blizini kraljevske palate u Rijadu, no radi se o snimcima čija vjerodostojnost još uvijek nije potvrđena.

U saopćenju iz policije Rijada navedeno je kako je u četvrti glavnog grad po imenu al-Huzami primijećena mala bespilotna letjelica.

Potvrđeno je kako je izvršena intervencija na dronu, koji je letio bez dozvole.

Također je navedeno kako će sručnjaci u vezi sa slučajem pokrenuti istragu cijeloga slučaja.

(iBalkan.net / Agencije)

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net