Recent Posts

Stjepan Mesić: Šešelj je „trn u peti“ Beogradu

Stjepan Mesić: Šešelj je „trn u peti“ Beogradu

IZNIMNO JE ex hrvatski predsjednik pojasnio i da smatra da zvaničnici u Zagrebu ne treba da daju lideru radikala na bilo kakvom značaju… Stjepan Mesić ne bih komentirao procjenu srpske diplomatije da ne primi protestnu notu…

ZAGREB- BEOGRAD– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Zanimljivosti- Evropa- Magazin” 20. 04. 2018. 11: 02- Stjepan Mesić: Šešelj je „trn u peti“ Beogradu

DANAS KADA SE OGLASIO ex hrvatski predsjednik: DA   sam bio u delegaciji Hrvatskog sabora, ne bih napustio Beograd zbog najnovijeg ekscesa Vojislava Šešelja, jer su mu tako dali na značaju, što Šešelj upravo i želi da postigne svojim izgredima.

Namjera Šešelja je da isprovocira i da pravi zbrku između naše dvije zemlje. Ja bih da sam bio na mjestu hrvatske delegacije Šešeljevo ponašanje naprosto ignorirao, njemu ne treba nikako davati na važnosti, kaže za medije Stjepan Mesić, bivši hrvatski predsjednik, komentarišući prekjučerašnji incident sa gaženjem hrvatske zastave na ulazu u srpski parlament „u režiji“ lidera Srpske radikalne stranke.

Mesić ocjenjuje da je Šešelj „problem Srbije, a ne Hrvatske“.

– Ako zbilja želi ući u EU, Srbija mora da riješi probleme sa susjedima, uključujući Hrvatsku. U tom kontekstu, za Srbiju su nezgodni incidenti koje pravi Šešelj. On pravi neugodnosti Srbiji i može se reći da je „trn u peti“ vlastima u Beogradu. Ono što on čini ne treba da nas čudi jer je poznato šta je sve radio u sudnici Haškog tribunala“, ističe sagovornik brojnih medija iz regiona.

Mesić smatra da uprkos činjenici da je „izuzetno loše“ to što radi Vojislav Šešelj, ponašanje lidera radikala neće uticati na odnose Srbije i Hrvatske na duži rok.

Upitan kako komentariše odbijanje srpske ambasadorke u Hrvatskoj da primi protestnu notu Zagreba zbog incidenta koji je izazvao Šešelj, Stjepan Mesić kaže da je u diplomatiji praksa da se protestna nota prima kada se neka država osjeća krivom zbog nekog događaja, a u ovom slučaju Beograd je ocjenio da „ničim nije pridonio“ ekscesu.

– To je bila procjena srpske ambasade, koja smatra da nema potrebe da objašnjava ponašanje Šešelja i ja tu procjenu ne bih dalje komentirao, navodi Mesić.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net