Recent Posts

NOVOPAZARSKI MAJSTORI MALOG FUDBALA

NOVOPAZARSKI MAJSTORI MALOG FUDBALA

Klub malog fudbala Novi Pazar plasirao se sinoć u finale Futsal kupa Srbije, poslije pobjede od 5:0 nad gostujućim timom Smedereva.
Ništa u prvom poluvremenu nije slutilo da će tvrdjava “oklopnika” biti pogodjena sa pet preciznih djuladi i da će se ambicije i snovi Smederevaca o finalu Kupa srušiti kao kula od karata u dvorani Pendik.
U tih prvih dvadest minuta igre čak se činilo da gosti imaju inicijativu.Pa iako su domaći stvorili nekoliko prilika ipak su gosti bili ti koji su prijetili opasnije I stvorili izglednije prilike koje je sve do jedne, a bilo ih je najmanje tri stopostotne, amortizovao i neutralizovao sjajni golman Novog Pazara Mirza Hot.Na odmor se otišlo bez golova.
Dugo su i u nastavku domaći fudbaleri tražili ključa za čeličnu bravu smederevskih metalaca.Sve dok u 33. Minutu utakmice loptu nije namestio Mersid Radetinac u namjeri da izvede slobodni udarac sa oko 12 metara od gola gostiju.Raspalio je kako samo on to umije i lopta, koja je išla kao djule, probila se izmedju šume nogu i završila u mreži Smedereva.


I to kao da je bio signal da se krene još ofanzivnije. Samo minut kasnije Novopazarci su utrostručili vodstvo. Prvo je Aleksandar Pavlović postigao svoj prvi od ukupno tri gola da bi se na listu strelaca upisao i taze reprezentativac Srbije a fudbaler Novog Pazara Milan Mutavdžić.Da će “smederevac” potpuno da zapuši i zadimi sa još dva gola ofirao je Aleksandar Pavlović.Učinilo se u jednom trenutku da ne zna šta će sa loptom jer su svi njegovi saigrači bili pokriveni, i po onoj narodnoj “kad ne znaš šta ćeš sa loptom uputi je ka protivničkom golu” on se odlučio da šutne.Lopta je iznenadila sve pa i golmana gostiju i po četvrti put završila u njegovoj mreži.”Petardu” je svojim trećim golom minut prije kraja utakmice ovjerio Pavlović i tako i ovjerio plasman KMF Novi Pazar u finale futsal Kupa Srbije po drugi put od kako je Novi Pazar superligaš.
U reprizi prošlogodišnjeg finala Novi Pazar će igrati protiv kragujevačkog Ekonomca, koji je u polufinalnom duelu na svom parketu savladao Novu Pazovu sa 6:2.

Plasmanom u finale Kupa Srbije novopazarski majstori malog fudbala su i definitivno odigrali svoju najbolju sezonu u Prvoj futsal ligi Srbije jer su, dva kola prije kraja prvenstva, osigurali treću poziciju na tabeli.Sve čestitke igračima i stručnom rukovodstvu i ljudima koji fanatično već godinama brinu o ovom klubu i koji ga maestralno vode ne žaleći ni truda, ni vremena a vala ni novca da ova sjajna futsal priča Novog Pazara traje. Nadam se samo das u ovim svojim novim uspjehom skrenuli pažnju na sebe i da će više svjetla u narednim godinama biti usmjereno na njih jer su to zaslužili svojim ljudskim i fer odnosom i prema sportu i gradu i po načinu na koji reprezentuju Novi Pazar.
Finale Futsal kupa Srbije na programu je 2. maja u Obrenovcu, a trofej brani ekipa Ekonomca.

SREĆNO U FINALU PLAVI!

Prilog priredili: Fehim Feša Karišik i Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net