Recent Posts

Tutin: Bačena eksplozivna naprava u dvorište v.d. Predsjednika SDA Sandžaka

Tutin: Bačena eksplozivna naprava u dvorište v.d. Predsjednika SDA Sandžaka

U dvorište porodične kuće predsjednika Predsjedništva Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) i pomoćnika predsjednika opštine Tutin Saliha Hota u ranim jutarnjim satima je bačena eksplozivna naprava.

Predsjednik Predsjedništva Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) i pomoćnika predsjednika opštine Tutin, Saliha Hota, rekao je novinarima da u ekspoziji nije pričinjena materijalna šteta i da se iza zida njegove kuće vidi krater od eksplozije

U incidentu niko nije povrijeđen. Hot je rekao da se eksplozija dogodila jutros oko tri sata i da je uznemirila njegovu porodicu i komšiluk.

“Čula se jaka eksplozija od naprave koja je bačena u blizini moje kuće. Nemam sumnju ko bi mogao da učini ovako nešto. Sve nas je uznemirilo i probudilo iz sna. Nekome je trebalo da drži takvo stanje nesigurnosti”, izjavio je Hota.

On je rekao da u ekspoziji nije pričinjena materijalna šteta i da se iza zida njegove kuće vidi krater od eksplozije.

Policija je izvršila uviđaj, ali se još nije oglasila povodom ovog događaja.

– Obaveštavamo članstvo SDA Sandžaka i javnost da ovaj teroristički akt na Saliha Hota neće zaustaviti započete aktivnosti na reformi i modernizaciji partije – dodaju u stranci čiji je lider Sulejman Ugljanin.

Zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Salih Hot, od januara ove godine, izabran je da rukovodi Strankom demokratske akcije Sandžaka (SDA) do isteka mandata lideru ove partije Sulejmanu Ugljaninu na mjestu predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV).

Funkciju predsjednika Predsjedništva Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) prije Hota obavljao je dugogodišnji predsjednik općine Tutin Šemsudin Kučević koji je tragično stradao u saobraćajnoj nesreći 12. oktobra 2017.godine na putu Tutin-Novi Pazar.

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net