Recent Posts

NEKA VAM KIŠOBRANI DANAS BUDU PRI RUCI

Neka vam kišobrani danas budu pri ruci

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. Temperature zraka izmjerene u 8.00 sati: Bjelašnica 8; Sokolac 10; Bihać, Bugojno i Sanski Most 11; Jajce, Livno i Zvornik 12; Banja Luka, Doboj, Ivan Sedlo i Prijedor 13; Bijeljina, Gradačac, Grude, Sarajevo, Široki Brijeg i Tuzla 14; Brčko i Neum 15; Srebrenica 16; Mostar 19; Trebinje 20°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943hPa, za 4hPa je veći od normalnog i opada.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno. Povremeno sa slabom kišom ili kratkotrajnim slabim pljuskom. U poslijepodnevnim satima mogući su jači pljuskovi i grmljavina u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine uglavnom istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C.

U Sarajevu oblačno. Povremeno je moguća slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22°C.

I u naredna tri dana u našoj će državi biti oblačno. Jutarnje i dnevne vrijednosti temperatura biće za dva do tri stepena niže nego danas.

Kiša, pljuskovi i grmljavina, s vremena na vrijeme, ne bi vas trebali iznenaditi.

U Srbiji će danas biti toplo i vjetrovito. Prije podne pretežno sunčano, po podne postepeno naoblačenje, na zapadu, jugozapadu i jugu ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak.

Vjetar će biti slab i umjeren, u košavskom području i na planinama jak, jugoistočni, u južnom Banatu i donjem Podunavlju i olujni, topla košava.

Jutarnja temperatura od 10 do 16 C, najviša dnevna od 24 do 28 stepeni, saopštio je Republički hidrometeoroloski zavod.

I u Beogradu će danas biti toplo i vjetrovito. Prije podne pretežno sunčano, po podne postepeno naoblačenje. Vjetar umjeren i jak jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 15 C, najviša dnevna oko 27 C.

Prema progmnozi za narednih sedam dana, do četvrtka će biti promjenljivo oblačno i svježije, mjestimično sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima, ponegde praćenim grmljavinom. Zatim pretežno sunčano i malo toplije.

U ponedeljak će biti umjeren i jak južni i jugoistočni vjetar, u južnom Banatu i donjem Podunavlju povremeno olujni (topla košava), krajem dana u slabljenju.

izvor: agencije i http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net