Recent Posts

Đukanović novi predsjednik Crne Gore

Poslanik DPS-a Miloš Nikolić saopštio je da je Milo Đukanović novi predsjednik Crne Gore.  On je na konferenciji za novinare saopštio da neće biti drugog kruga predsjedničkih izbora.

“Neće biti drugog kruga, ne postoji mogućnost da reziltat bude doveden u pitanje. Ovo je velika pobjeda, istorijska pobjeda,
ostvarena u atmosferi u kojoj je Đukanović bio sam protiv svih”, rekao je Nikolić.

Pravo glasa imalo je 532.599 građana, a prema podacima Centra za demokratsku tranziciju (CDT) glasalo je 64 odsto upisanih birača.

Prema preliminarnim podacima CEMI-ja, na 90,5 odsto obrađenih podataka, kandidat DPS-a Milo Đukanović ima 53,9 odsto podrške građana, a kandidat većeg dijela opozicije Mladen Bojanić 33,4 odsto.

Kandidatkinja SDP-a, Draginja Vuksanović, ima podršku od 8,1 odsto.

Kandidat Prave Crne Gore Marko Milačić ima podršku 2,9 odsto, a kandidat Stranke pravde i pomirenja, Hazbija Kalač 0,8 odsto.

Kandidati Vasilije Miličković i Dobrilo Dedeić imaju podršku od 0,5 odnosno 0,4 odsto građana.

Šef posmatračke misije CEMI-ja Zlatko Vujović, rekao je da je registrovan veliki broj nepravilnosti, ali da je riječ o manjem broju nepravilnosti u odnosu na parlamentarne izbore 2016. godine, kada su bile snažno izražene tenzije u Crnoj Gori.

Podsjetio je na značajno manju izlaznost u odnosu na parlamentarne izbore.

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić rekao je da sve ukazuje na to da će pobjeda kandidata DPS-a Mila Đukanovića biti u prvom krugu, što su ibila očekivanja u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

Odlazeći crnogorski predsednik, Filip Vujanović, poželeo je svom nasledniku da u predsedničkom mandatu Crna Gora uđe u Evropsku uniju. On je kazao, posle glasanja u Podgorici, da je posebno zadovoljan što je danas glasao poslednji put u svojstvu predsednika Crne Gore.

Želim da iskažem zadovoljstvo da je u mom mandatu Crna Gora obnovila državnost i ušla u NATO i predstavljala partnera EU. Želim mom nasledniku da Crna Gora u njegovom mandatu uđe u EU i da ostvari sve ono što je obećavao i što je projekcija njegovog državnog delovanja”, kazao je Vujanović novinarima nakon glasanja.

On je poželeo uspehe na ekonomskom planu, više investicija, nova radna mesta, bolje plate i penzije.

izvor:agencije i http://ibalkan.net/

 

 

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net