Recent Posts

Ovako izgleda Sirija nakon udara američkih raketa

Ovako izgleda Sirija nakon udara američkih raketa

Sirijska državna televizija objavila je prve snimke sa tla nakon sinoćnjeg vazdušnog napada koji su izvele SAD, Francuska i Velika Britanija.

Na prvom snimku koji je objavila sirijska državna televizija prikazan je veliki krater koji su napravile američke rakete. Na snimku se vidi kako Sirijci hodaju na ivici kratera koji je snimljen u predgrađu Homsa.

Na drugom snimku sirijske državne televizije vidi se razaranja u naučno-istraživačkom centru u blizini Damaska. Sirijska vojska rekla je da je u napadu na taj centar uništen obrazovni centar i labaratorije.

Zvaničnici Petagona rekli su da je meta napada bilo “srce” programa za razvoj i proizvodnju hemijskog oružja sirijskog predsjednika Bashara al Assada.

Na snimcima, koje je objavila televizija Al-Ikhbarija, vide se ruševine uništene zgrade i zapaljeno vozilo.

Sirijska vojska saopštila je da je više od 100 raketa ispaljeno na vojnu bazu u sirijskoj pokrajini Homs i na istraživački centar u Barzehu, u blizini Damaska.

Ametrički predsjednik Donald Trump objavio je prvi twit nakon sinoćnjeg vazdušnog napada na Siriju u kojem je akciju nazvao “sjajnom”.

“Savršeno izveden napad protekle noći. Hvala Francuskoj i Britaniji na njihovoj mudrosti i snazi njihove dobre vojske. Nismo mogli da imamo bolji rezultat. Misija ispunjena!”, naveo je Tramp na svom nalogu na Tviteru.

Nakon toga je objavio još jedan tvit.

“Tako sam ponosan na našu veliku vojsku koja će uskoro biti, nakon što smo utrošili milijarde itekako opravdanih dolara, najsnažnija koju je naža zemlja ikada imala. Ništa i niko neće nam biti blizu!”, poručio je Trump.

Napad u Siriji je izveden kao odgovor na navodno korišćenje hemijskog oružja u sirijskom gradu Dumi prethodne nedelje, dok Rusi tvrde da dokaza o hemijskom napadu nema.

Podsećamo, SAD, Francuska i Velika Britanije izvele su noćas vazdušne udare na Siriju kao odgovor na napad hemijskim oružje koji se dogodio u Dumi 4. aprila.

izvor:agencije i http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net