Recent Posts

Britanija šalje podmornice prema Siriji, svijet na ivici sukoba

Britanija šalje podmornice prema Siriji, Tramp još vaga, svijet na ivici sukoba

LONDON i premijerka Tereza Mej naložila je da se britanske podmornice rasporede tako da im Sirija bude u dometu raketa i da budu spremne za napade na sirijsku vojsku, navodi “Dejli telegraf”…

LONDON “Vijesti- Tehnologija- Crna Hronika- Svijet- Magazin” 12. 04. 2018…00: 02… Britanija šalje podmornice prema Siriji, Tramp još vaga, svijet na ivici sukoba

Britanska premijerka Tereza Mej naložila je da se britanske podmornice rasporede tako da im Sirija bude u dometu raketa i da budu spremne za napade na sirijsku vojsku, navodi “Dejli telegraf”, dok tim za nacionalnu bezbjednost predsjednika SAD razmatra svoje opcije za odgovor na situaciju u Siriji.

Britanski list napominje da Mej još nije donijela konačnu odluku o tome da li će se Britanija pridružiti eventualnim udarima SAD i Francuske kao odgovor na navodni hemijski napad sirijskog režima, ali ističe da premijerka želi da britanske snage budu sposobne za brzo dijelovanje, prenosi Rojters.

“Dejli telegraf” navodi, pozivajući se na neimenovane izvore u britanskoj vladi, da Britanija “čini sve što je potrebno” kako bi mogla da ispali krstareće rakete “tomahavk” iz podmornica protiv vojnih ciljeva u Siriji.

Istovremeno, portparolka Bijele kuće Sara Sanders saopštila je da se tim za nacionalnu bezbjednost američkog predsjednika Donalda Trampa sastao danas po podne po lokalnom vremenu kako bi diskutovao o odgovoru SAD na “očiglendu upotrebu hemijskog oružja od strane sirijske vlade protiv sopstvenog naroda”, prenosi AP.

Sanders je rekla i da potpredsjednik Majk Pens predsedava tom sastanku.

Ona je istakla da još nije donijeta odluka o tome da li će američke snage napasti Siriju, iako je predsjednik jutros na Tviteru zapretio ispaljivanjem “lijepih, novih i pametnih raketa”.

Sanders je napomenula da sa SAD sa sigurnošću krive sirijsku vladu i njene ruske saveznike sa pogubni napad izveden u subotu u Dumi gdje je, kako navode opozicioni aktivisti i spasioci, ubijeno najmanje 40 ljudi.

U međuvremenu, portparol Kremlja saopštio je da su tvrdnje o napadu hemijskim oružjem izmišljene…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net