Recent Posts

Tramp zvecka i prijeti oružjem: Budite spremni, stižu vam lijepe i pametne rakete

Tramp zvecka i prijeti oružjem: Budite spremni, stižu vam lijepe i pametne rakete

Predsjednik SAD Donald Tramp preko Tvitera prijeti Rusiji!!! Rusija treba da bude spremna da obara rakete ispaljene na Siriju, napisao je na Tviteru američki predsjednik Donald Tramp…

New York “Vijesti- Tehnologija- Crna Hronika- Svijet- Magazin” 11. 04. 2018…22: 12… Tramp zvecka i prijeti oružjem: Budite spremni, stižu vam lijepe i pametne rakete

Predsjednik SAD Donald Tramp preko Tvitera prijeti Rusiji!

U tvitu im je napisao: “Rusija obećava da će srušiti sve rakete koje krenu put Sirije. Budite spremni jer će vam stiće rakete, lijepe, nove i pametne – ne bi trebalo da ste partner sa životinjom koja ubijaja svoje građane gasom i uživa u tome.”

Oglasio se Putin

Ruski predsjednik Vladimir Putin je rekao da svijet postaje sve haotičniji i da se nada da će prevladati zdrav razum.

“Situacija u svijetu postaje sve haotičnija. Uprkos tome, i dalje se nadamo da će zdrav razum preovladati i da će međunarodni odnosi ući u konstruktivan tok.. cio svjetski sistem će postati stabilniji i predvidljiviji “, rekao je Putin.

Moskva će, najavljuje Putin, nastaviti da se zalaže za jačanje globalne i regionalne bezbjednosti. “U potpunosti ćemo se pridržavati svojih međunarodnih odgovornosti i razvijati saradnju sa našim partnerima na konstruktivnoj osnovi”, kzao je Putin i dodao da će Rusija pokušati da uspostavi stabilnost, razvoj, prosperitet i cvjetanje čovječanstva.

Prva odgovorila Zaharova

Odgovarajući na objavu američkog predsjednika, iz Moskve su upitali da je to pokušaj da se unište dokazi navodnog hemijskog napada u Siriji.

Moskva je saopštila i da bi, ako su rakete pametne, trebalo da gađaju teroriste.

“Pametne rakete treba da lete ka teroristima, ne legitimno izabranoj sirijskoj vladi, koja je potrošila nekoliko godina boreći se protiv međunarodnog terorizma na svojoj teritoriji”, navela je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Sirija počela da prazni aerodrome i vojne baze

Snage koje u Siriji podržavaju sirijskog predsjednika Bašara al Asada započele su pražnjenje glavnih aerodroma i vojnih avio-baza zbog mogućih napada SAD, saopšteno je iz Sirijske opservatorije za ljudska prava.

Mnogi smatraju da je pravi sukob između SAD i Rusije, nakon ovog tvita Trampa, izvjesniji nego ikad. Tip prije što je ruska crnomorska flota već dignuta na noge nakon što su američki ratni brodovi krenuli ka sirijskoj teritoriji.

Iz Rusije je ranije saopšteno da će svaka američka raketa koja krene ka Siriji biti oborena…

izvor agencija

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net