Recent Posts

POČINJE BORBA ZA ŠAMPIONSKU KRUNU

POČINJE BORBA ZA ŠAMPIONSKU KRUNU

Odbojkaši Novog Pazara sutra kreću u boj za titulu šampiona države. Možda me niste dobro čuli: ODBOJKAŠI NOVOG PAZARA SUTRA KREĆU U BOJ ZA TITUTLU ŠAMPIONA DRŽAVE!!!! 

Protivnik je Vojvodina Novi Sad seme, najtrofejniji odbojkaški klub u našoj zemlji, klub koji je prvenstvenu trku, pre plej off serije, završio na prvom mjestu…ali i klub koji je redovna mušterija Novom Pazaru, koji je, možda će Osmankač i družina biti pomalo ljuti na ovo što ću reći, odbojkaški epicentar naše zemlje. A evo i zašto.Novi Pazar je u martu prošle godine osvojio Kup Srbije, u martu ove ga odbranio u duelu protiv Crvene Zvezde u finalu koje je odigrano u Lajkovcu,Novi Pazar je u oktobru prošle godine osvojio i Super kup Srbije pobjedivši u finalu baš tu Vojvodinu NS Seme, Novi Pazar je bio jesenji prvak Super lige ove sezone, drugoplasirani na kraju prvenstva, i evo ga sad u finalu plej offa u borbi za titulu šampiona Srbije!!!Ima jedna druga stvar koja mi nije jasna.

Činjenica je da su naši odbojkaši istinski divovi, da su samo u poslednjih nekoliko godina ispisali najvrednije i najveličanstvenije stranice sportske istorije Novog Pazara od kako je lopta počela da se kotrlja različitim sportskim terenima centra Sandžaka, činjenica je da su nam donijeli toliko radosti, da su postali džinovi odbojke u Srbiji koja je u deset odbojkaških reprezentacija svijeta, da su u poslednje dvije godine najtrofejniji i najbolji odbojkaški klub u našoj zemlji, da su potisnuli i Vojvodinu i Crvenu Zvezdu u drugi plan.Iako mnogi u centrima odbojke škrguću zubima i nije im pravo i voljeli bi da to nije tako, da bi radje da to bude na primer Ribnica ama Ribnica otputovala, ili Mladi Radnik, ili Radnički…barem Crvena Zvezda ili napokon Vojvodina…jok…

Taj Novi Pazar.Imali su sjajan tim prošle sezone, pa je Hamza Zatrić uz sve nepovjerenje koje možemo imati prema domaćem treneru u smislu “a to onaj Jakupov”..”tanak je on”…”teško će on to”…dobio jedan skoro nov sastav koji je trebalo uigrati, kojem je trebalo udahnuti dušu i kojega je trebalo napraviti da bude tako ubojit kako i jeste.Čak i kada je gubio, Zatrić je imao neki plan. Onda smo i mi skontali. Serija poraza u završnici prvenstva bila je u stvari potreba da se odmore glavni igrači za ono što je slijedilo jer je Novi Pazar bio drugi te drugi i nije zaista imalo potrebe bacati odbojkaše u vatru i “ložiti” ih da ostvaruju sve pobjedu za pobjedom.Trebala je snaga za odbranu Kupa pa evo i za finale plej offa. A onda su u fantastičnoj utakmici nadmoćno i silovito sa 3:0, kao na treningu, zbrisali Crvenu Zvezdu i ponovo podigli pehar koji pripada pobjedniku Kupa Srbije.I nama su u glavi tada počele da se slažu kockice.

Iskreno nekako mi fali euforija koju bi morao da sobom noci jedan ovakav dogadjaj. Odbojkaši kreću u finalnu plej off seriju u borbi za titulu prvaka države. Naša podrška im treba, naša pažnja, oni su je kao niko drugi zaslužili, izborili se za to da dodjemo i da ih bodrimo jer su nam sve do sada obilato vraćali vrhunskim rezultatima koje su ostvarili.

Našim odbojkašima želimo uspjeha u finalnoj seriji i nadamo se da će uspjeti da sebe ostave na parketu do poslednjeg atoma snage i da, kada su već tako blizu još jednom istorijskom podvigu, ostvare i svoje i želje svih nas i osvoje titulu ŠAMPIONA DRŽAVE İ MOLIO BIH DA SE POSTAVI VIDEO BIM KOD SEBILJA DA LJUDI MOGU DA PRATE, SUTRA UVEČE, PRVU UTAKMICU FINALNE SERIJE PLEJ OFFA KOJA SE IGRA U NOVOM SADU.OVO JE I ŽELJA NAVIJAČA. IMA PRENOS NA RTS-U ALI SMO VOLJELI DA I NA OVAJ NAČIN, MAKAR ODAVDE, IZ NAŠEG ŠEHERA, POŠALJEMO NEKU ENERGIJU NAŠIM ZLATNIM MOMCIMA.

Prilog priredili: Fehim Feša Karišik i Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net