Recent Posts

RUKOMETNI DIVOVI KORACIMA OD SEDAM MILJA KA SUPER LIGI

RUKOMETNI DIVOVI KORACIMA OD SEDAM MILJA KA SUPER LIGI

Rukometaši Novog Pazara preskočili su još jednu tešku prepreku na putu koji vodi ka rukometnoj eliti naše zemlje.Plavi su na samo šest koraka od istorijskog uspjeha. U Utakmici 16. Kola su u Negotinu savladali domaću ekipu Hajduk Veljko rezultatom 35:29 i sa bodom prednosti zadržali lidersku poziciju na tabeli ispred najvećeg takmaca za ulazak u veći rang ekipe Vranja.

Kako je svaka utakmica za rukometaše Novog Pazara kao finalna, svjesni da nemaju prava na kiks, rukometaši plavog tima trenera Stanojevića su i u meč protiv izuzetno neugodne ekipe Hajduk Veljko ušli opterećeni imperativom pobjede. Plod takve igre bio je i rezultat prvih 30 minuta nakon kojega su domaći otišli na odmor sa golom prednosti (16:15). To je bio znak da Novopazarci moraju da pronadju sebe, da ne razmišljaju o onome što slijedi već o ovome što je sad i imali su trideset preostalih minuta da to i urade. I uradili su. Igrali su u svom stilu, povezano, brzo, tačno i tečno i napokon efikasno.

Svi kao jedan i to je ono što krasi ovaj tim Novog Pazara. Rešetali su mrežu Negotinaca Kaltak koji je na kraju upisao osam golova, Rakić koji je sedam puta bio efikasan i napokon Vuk Stevanović koji je i svojom borbenošću ali i sa osam postignutih pogodaka zavrijedio priznanje najboljeg igrača ove utakmice.

Cilj rukometaša Novog Pazara je jasan-ulazak u elitu nakon pedeset godina postojanja kluba koji je imao kroz svoju istoriju sjajnih rukometaša i generacija rukometnih velemajstora.Uprava i igrači kao i stručni štaba dišu jednom dušom jer igrači imaju ogromno povjerenje u ljude koji vode klub i koji do sada zaista fascinantno rade svoj posao i skoro su 24 sata angažovani oko rukometnog kluba.

A valja napomenuti da je prije ove sezone i Rukometni klub Novi Pazar, poput fudbalskog kluba pred početak proljećnog dijala prvenstva, praktično bio otpisan i pred gašenjem.Tim okupljen oko Huseina Memića uz Samira Župljanina i nekolicine starijih i proslavljenih novopazarskih rukometaša učinio je čudo. Pokazali su da je moguće ukoliko se želi i hoće,ukoliko postoje volja i ljubav, da se ne samo spasi jedan tim sa tako sjajnom tradicijom i istorijom uspjeha već i da se dodje do realnih razmišljanja o zvjezdanim trenucima kakav je ulazak u Super ligu zasigurno.

Ovo je prvi put da pominjemo imena ljudi (možda će i zamjeriti šro i sad to radimo) koji su spasili rukometni klub i sa velikim ga uspjehom vode ka zacrtanom cilju. Pred nama svima je istorijska šansa da Novi Pazar dobije još jednog Superligaša. Moramo biti podrška našim rukometašima i moramo zajedno sa njima do velikog cilja.

Mi navijači ih moramo nositi, moramo im se revanširati svojom podrškom za sjajne rezultate koje su postizali u tišini.Vrijeme je za veliki huk sa tribina, za veliku podršku našim plavim momcima. Već u subotu u dvorani Pendik igraju protiv ekipe Karadjordje. Fenjeraš na tabeli sigurno neće biti problem za naše momke ali je potrebno da budemo uz njih i da sa tribina Pendika čuju i naš glas podrške.

Prilog priredili: Fehim Feša Karišik i Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net