Recent Posts

SARAJEVO 1.601 ruža za 1.601 cvijet…

SARAJEVO 1.601 ruža za 1.601 cvijet…

DANAS JE Udruženje Ekologa “Arboretum- Botanička bašta“ planira u povodu obilježavanja 6. aprila, Dana Grada Sarajeva organizovati akciju “Sarajevo – 1.601 ruža za 1.601 cvijet“…

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Kultura- Region– Magazin” 01. 04. 2018. 17: 42… SARAJEVO 1.601 ruža za 1.601 cvijet…

Akciju je podržala Gradska uprava Sarajeva i uvrštena je u zvaničnu manifestaciju povodom obilježavanja Dana Grada Sarajeva, saopćeno iz ovog udruženja

Iz ovog udruženja navode da je akciju podržala Gradska uprava Grada Sarajeva, te da je uvrštena u zvaničnu manifestaciju povodom obilježavanja Dana Grada Sarajeva.

Obezbijeđena je saglasnost udruženja roditelja nastradale djece koji će se uključiti u realizaciju akcije kao i kasnijem održavanju ružičnjaka u saradnji sa KJP Park i učenicima škole za okoliš.

KJKP Park je odobrio nekoliko lokacija za sadnju u sve četiri gradske opštine kao i stručnu pomoć i pomoć pripreme lokaliteta a nakon sadnje održavanje i obnavljanje istih.

Udruženje bi djeci obezbijedilo majice sa natpisom 1.601 i slikom ruže i dovoljnu količinu vode, sokova, rukavice, prijevoz i drugo.

Akcija se sastoji od sadnje 1.601 ruže u znak sjećanja na 1.601 dijete stradalo u toku opsade grada. Osigurana je saglasnost Udruženja roditelja ubijene djece koji će se uključiti u realizaciju akcije kao i kasnijem održavanju ružičnjaka u saradnji sa KJP Park i učenicima škole za okoliš.

KJKP Park je odobrio nekoliko lokacija za sadnju u sve četiri gradske općine.

Udruženje bi djeci poklonilo majice sa natpisom 1.601 i slikom ruže i dovoljnu količinu vode, sokova, rukavice, prevoz…

Akcija je planirana 4. aprila…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net