Recent Posts

URAGAN U SARAJEVU vjetar oborio skelu sa Predsjedništva BiH, oštećeni automobili

URAGAN U SARAJEVU vjetar oborio skelu sa Predsjedništva BiH, oštećeni automobili

Uraganski snažni udari vjetra koji su od sinoć zhvatili našu zemlju doveli su do pravih problema u nekoliko gradova u BiH.

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Putovanja- Region– Magazin” 31. 03. 2018. 12: 42… URAGAN U SARAJEVU vjetar oborio skelu sa Predsjedništva BiH, oštećeni automobili

DANAS U Sarajevu je uragan i orkanski vjetar oborio skelu koja je bila postavljena na zgradi Predsjedništva BiH. Povrijeđenih nije bilo ali je oštećen automobil koji je bio parkiran u neposrednoj blizini. U nekokoliko sarajevskih naselja vjetar je čupao drveće iz korjena.

Jedno stabo je palo i na kuću i to u ulici Nasihe Kapidžić Hadžić, a put vozačima prepriječila su oborena stabla u ulici Bosanskih gazija na Ilidži. Vjetar je stabla oborio i u sarajevskom naselju Stup. Stablo se srušilo i u Velikoj aleji na Ilidži te je oštećen parkirani automobil. Također, snažan vjetar je otkinuo i veliku zastavu BiH na brdu Hum.

Zbog oborenih stabala na cesti, trenutno je u prekidu saobraćanje na dionici magistralnog puta M-18 Olovo-Kladanj prevoj Karaula.

Zbog jakog vjetra praćenog kišom, na Sarajevskom aerodromu jutros su otkazana dva leta iz Istanbula, budući da avioni zbog nevremena ne bi mogli sletjeti u glavni grad BiH.

– Također, avion iz Kopenhagena nije mogao sletjeti te je nastavio let za Zagreb. “Lufthansin” avion, koji je trebao sletjeti u Sarajevo, vraća se u Minhen. Kompanija “Adria” je najavila kašnjenje zbog vjetra – saopćeno je iz Sarajevskog aerodroma.

Snažan vjetar zadesio je i područje Zenice.

Prema informaciji iz Operativnog centra MUP-a ZDK, u Fakultetskoj ulici oštećena su dva automobila, a na više lokaliteta polomljena su stabla.

– Imamo zabilježeno nekoliko prijava o oštećenju stabala, a oštećena su i dva automobila. Nema povrijeđenih osoba – kažu iz Operativnog centra.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net