Recent Posts

Erdogan upitao Haradinaja: Po čijoj direktivi je smijenio šefa obavještajne službe i ministra

Erdogan upitao Haradinaja: Po čijoj direktivi je smijenio šefa obavještajne službe i ministra

Predsjednik Republike Turske Redzep Tajip Erdogan kritikovao je kosovskog premijera Ramusha Haradinaja zbog odluke da smijeni šefa obavještajne službe i ministra unutrašnjih poslova, upitavši ga prema čijoj direktivi je to uradio…

ISTANBUL– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa– Magazin” 31. 03. 2018. 19: 42… Erdogan upitao Haradinaja: Po čijoj direktivi je smijenio šefa obavještajne službe i ministra

Erdogan je danas u Istanbulu govorio na kongresu Stranke pravde i razvoja (AK Parti), a tom prilikom se osvrnuo na antiterorističku akciju Obavještajne službe Turske (MIT) na Kosovu, u sklopu koje su istaknuta imena terorističke organzacije FETO prebačena u Tursku.

Turski predsjednik je izrazio zadovoljstvo zbog uspješno obavljene akcije, no kritikovao je kosovskog premijera Ramusha Haradinaja, te kazao kako je žalostan zbog njegovog poteza koji je uslijedio.

-Naša obavještajna služba je operacijom na Kosovu uhvatila i prebacila najviše čelnike ove organizacije na Balkanu. Ali, žalostan sam zbog jedne stvari. Kosovski premijer smijenio je čovjeka na čelu obavještajne službe i ministra unutrašnjih poslova. Pitam kosovskog premijera, po čijoj direktivi si napravio takav korak? Od kada si počeo štititi one koji pokušavaju izvršiti udar na Republiku Tursku – poručio je Erdogan.

Erdogan je Haradinaju poručio kako će pred Kosovarima polagati račun za to što je hranio one koji su pokušali izvesti udar na Tursku.

-Turska je Kosovo prihvatila kao bratsku zemlju. Kako ti možeš pored sebe hraniti one (FETO) koji su pokušali izvesti udar na Tursku, ti ćeš za to polagati račun. Pred mojom braćom Kosovarima, onima koje ja poznajem, polagat ćeš račun za to, ja to znam – poručio je Erdogan.

Nakon akcije protiv šest državljana Turske, pripadnika terorističke organizacije FETO/PDY na Kosovu, kosovski premijer Ramush Haradinaj zatražio je hitnu smjenu ministra unutrašnjih poslova Kosova Flamura Sefaja i direktora Kosovske obavještajne agencije Dritona Gashija…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net