Recent Posts

BEOGRAD Rekao ženi “gorećeš u paklu”, pa je polio benzinom i zapalio…

BEOGRAD Rekao ženi “gorećeš u paklu”, pa je polio benzinom i zapalio…

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 10 godina zatvora Radana Uroševića (54) jer je prije dvije godine, zbog ljubomore, suprugu (47) polio benzinom i zapalio je uz riječi “ja ću otići u zatvor a ti ćeš gorjeti u paklu”, objavljeno je danas na sajtu tog suda…

BEOGRAD– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Crna Hronika- Evropa– Magazin” 31. 03. 2018. 21: 42… BEOGRAD Rekao ženi “gorećeš u paklu”, pa je polio benzinom i zapalio…

Ovom presudom potvrđena je odluka Višeg suda u Beogradu kojom je Urošević osuđen jer je na svirep način pokušao da ubije ženu, odnosno zbog izvršenja krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju.

Njegova žrtva je radi ostvarivanja svog imovinsko- pravnog zahtjeva upućena na parnicu.

Kako se navodi u presudi, tokom noći između 17. i 18. januara 2015. godine, nakon svađe između supružnika i fizičkog nasrtaja, žena napustila stan u kom je živjela sa Uroševićem i otišla do stana u kojem joj žive djeca, u nameri da pobjegne i izbjegne dalji sukob.

Za to vrijeme Urošević je otišao do obližnje benzinske pumpe i kupio benzin u većoj flaši vode, došao tog stana, zvonio, lupao a kada mu je žena otvorila nakon kraće rasprave polio ju je benzinom.

“Na njeno pitanje ‘Šta to radiš čovječe? odgovorio ‘Ja ću otići u zatvor, a ti ćeš gorjeti u paklu!'”, nakon čega je upaljačem upalio benzin kojim je polio suprugu, navodi sud.

U presudi je zaključeno da je plamen zahvatio tjelo žene koja je zadobila teške tijelesne povrede opasne po život, uslijed čega je trpjela bolove najjačeg intenziteta, u rangu nepodnošljivih.

Smrt je spriječena jer je komšija ugasio vatru sa njenog tjela i pravovremenim i adekvatnim medicinskim zbrinjavanjem, dok je okrivljeni koristeći pometnju pobjegao sa lica mijesta, navodi se u presudi.

Po nalaženju Apelacionog suda, u dijelu odluke o krivičnoj sankciji, prvostepeni sud je prilikom odlučivanja o vrsti i visini krivične sankcije pravilno cijenio sve okolnosti.

Tako je, kao olakšavajuće okolnosti za Uroševića uzeo u obzir njegov raniji život i činjenicu da je krivično djelo izvršio u stanju uračunljivosti koja je bila smanjena, ali ne bitno.

Od otežavajućih okolnosti cijenio je pobude zbog kojih je izvršio krivično djelo, odnosno zbog ljubomore, kao i da je prilikom vršenja krivičnog djela pokazao upornost i riješenost da djelo izvrši, iako se žena sklonila od njega u drugi stan.

izvor agencija

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net