Recent Posts

UDARNA VIJEST Ko je stigao vozom pod jakim obezbjeđenjem u Peking

UDARNA VIJEST Ko je stigao vozom pod jakim obezbjeđenjem u Peking

Američki državni sekretar Džejms Matis izjavio je da ne zna da li je severnokorejski lider Kim Džong Un otputovao u Peking…tajanstveni voz stigao u Peking, ne zna se je koje u njemu…

PEKING: objavljeno u kategoriji- Putovanja- Svijet– Magazin” 28. 03. 2018. 07: 22… UDARNA VIJEST Ko je stigao vozom pod jakim obezbjeđenjem u Peking

Američki državni sekretar Džejms Matis, novinarima u Pentagonu rekao da je “nekako izgledalo kao da je otišao u Peking”, ali da ipak ne može da kaže da li se to dogodilo.

Kako je AP juče prenio, japanski mediji su izvestili da je specijalni sjevernokorejski voz stigao u Peking, pod jakim m,jerama bezbjednosti, što sugeriše da se u njemu možda nalazi delegacija visokih zvaničnika Pjongjanga.

Portparolka kineskog Ministarstva vanjskih poslova saopštila je da nije obavještena o situaciji i da nema više komentara, a državni mediji Sjeverne Koreje nemaju nikakve izveštaje o putovanju delegacije u Kinu.

Japanska televizija NTV i javni servis NHK izvjestili su da je voz stigao i da je jako obezbjeđenje u Pekingu nagovestilo da je u njemu visoki zvaničnik.

Ovi izvještaji podstakli su spekulacije da je u vozu možda sjevernokorejski lider Kim Džong Un.

Agencija Blumberg, pozivajući se na tri neimenovana izvora upoznata s posjetom, ranije je javila da je sjevernokorejski lider Kim Džong Un iznenada stigao u Kinu.

Kako navodi, vijeruje se da je to prvo putovanje u inostranstvo lidera Sjeverne Koreje od kada je preuzeo vlast 2011. godine.

Očekuje se, piše AP, da se Kim sastane sa južnokorejskim predsjednikom Mun Džae Inom na samitu krajem aprila, kao i sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom do maja.

Sa druge strane, kako agencija navodi, o tome da Kim planira samit u Pekingu nije bilo riječi.

Kina je jedan od najvažnijih saveznika Sjeverne Koreje, ali odnosi između te dvije zemlje su zahladneli zbog razvoja nuklearnog oružja i raketa sa dugim dometom Pjongjanga.

NTV je izvestio da je u Peking stigao zeleno- žuti voz, veoma sličan onom kojim je bivši sjevernokorejski lider Kim Džong Il, pokojni otac Kim Džong Una, u Peking došao 2011. godine…

izvor agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net