Recent Posts

Napeto na Kosovu: Srbi uznemireni poslije hapšenja Đurića, protjeran sa Kosova, stigao na Merdare

Napeto na Kosovu: Srbi uznemireni poslije hapšenja Đurića, protjeran sa Kosova, stigao na Merdare

U Kosovskoj Mitrovici je izuzetno napeto poslije hapšenja Marka Đurića… Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić sproveden je večeras na administrativni prelaz Merdare, gdje ga je preuzela srpska policija. Đurića su kosovske vlasti, poslije saslušanja kod sudije za prekršaje, odlučile da deportuju i on je ka graničnom prelazu krenuo u pratnji velike kolone vozila kosovske policije.

KOSOVSKA MITROVICA: objavljeno u kategoriji “Crna Hronika- Region- Magazin” 26. 03. 2018. 21: 52 Napeto na Kosovu: Srbi uznemireni poslije hapšenja Đurića, protjeran sa Kosova, stigao na Merdare

Kako prenose mediji, očekuje se da će policija Kosova, u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom, donijeti odluku o mjerama koje će preduzeti prema Đuriću a među njima se pominje mogućnost stalne zabrane.

Marko Đurić je prethondno, nešto posle 17.30 sati uhapšen u Kosovskoj Mitrovici. Poslije hapšenja odveden je u sjedište KPS u Prištini.

Prema nekim informacijama, Đurić je odveden u Prištinu, ali niko nije mogao da potvrdi tu informaciju…

Nikola Selaković, koji je došao zajedno sa Đurićem, nije uhapen i trenutno se nalazi u zgradi opštine severne Mitrovice, u kojoj se okupljaju i sarpski političari.

Zajedno sa Đurićem uhapšen je i njegov saradnik Željko Jović, koji je povređen u pokušaju da se odupre privođenju, javlja izvještač sa lica mijesta.

Đurić je uhapšen u sali u kojoj je upravo bio počeo razgovor u okviru unutrašnjeg dijaloga o KiM.

Kako su građani Mitrovice pokušali da spriječe ulaz u zgradu, kosovska policija bacila je šok bombe. Nakon toga su ušli i odveli Đurića.

U gradu su se oglasile sirene za uzbunu…

izvor agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net