Recent Posts

DVOSTRUKA KRUNA ZA FATMU

DVOSTRUKA KRUNA ZA FATMU

U turskom ljetovalištu Antaliji odigran je od 17. do 25. Marta odigran Medjunarodni turnir 2. Kategorije Oti Junior Cup za dječake I djevojčice do 14 godina u okviru Tennis Europe Junior Toura. Turnir je igran na osam terena sa tvrdom podlogom na otvorenom.

Šampionka Srbije, novopazarka Fatma Idrizović bila je postavljena za prvog nosioca turnira a osvajanjem titule u singlu zaokružila je sjajnu nedjelju na turniru u Antaliji. Do plasmana u finalu Fatma je rušila sve pred sobom da bi u polufinalu nevjerovatnom igrom srušila sa 6-1,6-1 domaću takmičarku Melisu Jakup Pour.

Novopazarka je u finalu pobjedila tursku teniserku Melisu Senli sa 2:1 u setovima (3-6;6-0 i 6-2). Fatma je nervozno I prilično dekoncentrisano ušla u finalni meč dopustivši domaćoj takmičarki da prilično lako rješi prvi set u svoju korist. Medjutim, ono što Fatmu Idrizović odvaja od drugih jeste upravo taj sportski inat, ta snaga I želja za pobjedama, samouvjerenost I sjajna igra.I onda je ona uzela stvar u svoje ruke.

U drugom setu nije dopustila Turkinji ni da se upiše kada su osvojeni gemovi u pitanju. U odlučujućem trećem setu, već sasvim uspostavivši svoj sistem i tempo igre Fatma dominira I sa 6:2 rješava i tu dionicu igre  I suvereno osvaja titulu šampionke.

Tako je Fatma duplirala svoj fenomenalni učinak na ovom turniru jer je dan ranije u dublu sa Ruskinjom Zuevom osvojila šampionsku titulu u dublu savladavši u finalu turski dubl Senli/Pour rezultatom 2:0 u setovima ( 6-1 i 6-2).

Prije toga su u polufinalu zbrisale sa terena francusko-rumunski par Žouj/Popa isto sa 2:0 u setovima ( 6-0 i 6-2). Fantastičan uspjeh Fatme Idrizović koja je na turniru u Antaliji ne samo osvajanjem duple krune, u dublu i singlu, nego prije svega fenomenalnom igrom oduševila teniske stručnjake kojima je I prije bilo jasno da je Fatma teniski biser I da izrasta u sjanu teniserku pred kojom je velika karijera

Prilog priredili: Fehim Feša Karišik i Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net