Recent Posts

Asocijacija Sport za sve:Ovde su svi pobednici

Asocijacija Sport za sve:Ovde su svi pobednici

Na Kopaoniku je završen 26. Ski festival Sporta za sve i 14. Evropske Kompanijske zimske sportske igre u organizaciji Asocijacije Sport za sve Srbije. Ova medjunarodna sportska menifestacija ima veliku podršku Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Beograda i Leposavića.

Na ski festivalu je učestvovalo preko 1.000 takmičara iz 21 zemlje (Norveške, Danske, Turske, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore Poljske, Estonije, Malte, Litvanije, Holandije, Kipra, Nemačke, Belgije, Slovačke, Austrije, Francuske i Srbije).

Prilikom otvararanja igara predsednik Asocijacije Sport za sve Srbije Velizar Đerić rekao je: “Veliko mi je zadovoljstvo što se ovoliki broj učesnika iz zemlje i inostranstva pojavio na Evropskim Kompanijskim Sportskim igrama. Ovde su svi pobednici, jer pre svega je pobedila masovnost u sportu koju protežira Ministarstvo omladine i sporta, a primenjuje naša Asocijacija sport za sve Srbije zajedno sa Sportskim savezom Srbije.” Evropskim Kompanijskim Sportskim igrama na Kopaoniku prisustvovali su i predsednik Evropske federacije Kompanijskog Sporta Didijer Besere i generalni sekretar Musa Lami.

Predstavnici Sportskog saveza Novog Pazara imali su predstavnike u nekoliko disciplina. Posebno je uspešan nastup sportskih skijaških veterana u kategoriji do 60 godina, Rešada Ljajića, Rifata Rašljanina i Nermina Ademovića. Ljajić je u konkurenciji veterana gde su dominirali strani takmičari, zauzeo 9.mesto I jedini je predstavnik Srbije koji je ostvartio bolju poziciju od 15. mesta.

Učesnici su se takmičili na snegu u alpskim disciplinama (slalom i veleslalom), snoubordu, i nordijskom skijanju, hodanju sa krpljama, odbojci, nadvlačenju konopca i ubacivanju limenki u „Koš za čist Kop“.

U hotelu u popodnevnim časovima su se održala takmičenja u kuglanju, pikadu i obaranju ruku. Najboljima su dodeljene diplome i medalje, a poklon suveniri, plakete i zahvalnice organizacijama i pojedincima za doprinos realizaciji 14. Evropskih Kompanijskih zimskih sportskih igara.

Pehar sveukupnog pobednika osvojila je ekipa NIS a.d., dok je prelazni pehar za Fer plej osvojila ekipa Francuske. Predstavnicima Slovačke, kao sledećem d****

Organizacija i sam tok takmicenja je protekao bez ijednog incidenta sve je funkcionisalo besprekorno zahvaljujuci asistentima i vrednom osoblju Asocijacije Sport za sve.Osmeh na licima pri odlasku potvrdjuje da su se ucesnici odlicno proveli i da ce se na Kopaonik rado vratiti i sledece godine.

Prilog priredio: Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net